MENIU

Sudul Japoniei, afectat de inundații devastatoare soldate cu cel puțin doi morți și 18 dispăruți

Cel puțin două persoane și-au pierdut viața și alte 18 au fost date dispărute în inundațiile și alunecările de teren care au afectat sudul Japoniei. În urma acestor fenomene, autoritățile au avertizat sutele de mii de localnici să plece din calea urgiei.

Miercuri, ploile au căzut timp de 12 de ore încontinuu, iar cea mai sudică dintre cele patru insule mari ale arhipelagului nipon a fost cel mai grav afectată în urma ploilor torențiale din această săptămână.

Din cauza precipitațiilor excesive, răurile au ieșit din matcă și au inundat drumurile, afectând locuințe și școli. Un copil a fost luat de viitură, iar un cuplu a fost dat dispărut după ce casa lor a fost distrusă de torenți.

Alți doi bărbați și-au pierdut viața în două orașe diferite, iar oficialii locali au spus că până în acest moment, 18 persoane sunt date dispărute în Fukuoka și Oita.

Mii de soldați și membrii ai echipelor de salvare fac eforturi încă de joi să ajungă la sinistrați.

Meteorologii avertizează că ploile torențiale vor continua probabil până vineri, fenomenele extreme fiind consecința unui taifun care a lovit Japonia în această săptămână.

Mai multe articole despre:
Japonia inundaţii alunecări de teren taifun Fukoka