MENIU

Sucul care previne bolile de inimă. Trebuie să bei două pahare pe zi

Cum creşte speranţa de viaţă sucul de merişoare, elixirul vieţii

Un studiu recent realizat în Germania a scos la iveală că, dacă bei două pahare de suc de merişor pe zi, eşti mai ferit de bolile de inima.

Rezultatele cercetării au fost prezentate ieri, la o conferinţă ce a avut loc în Wisconsin. Merisorul face obiectul unor studii constante în ultimii 15 ani, graţie bogăţiei de antioxidanţi, care a atras atenţia oamenilor de ştiinţă. Acesta conţine polifenoli care îmbunătăţesc circulaţia sangvină, dar şi funcţionarea rinichilor. Au efect inclusiv asupra homonilor.

Din ce în ce mai multe studii scot în evidenţă efectul binefăcător asupra inimii, relatează ziare.com.

Sursă bogată de fitonutrienti, acest suc are un impact imediat asupra sistemului vascular, a explicat autorul studiului, dr. Ana Rodriguez-Mateos, profesor de cardiologie la Universitatea Duesseldorf, din Germania.

În cadrul cercetării, zece bărbaţi tineri, sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 - 40 de ani, au consumat mai puţin de două căni de suc de merişor pe zi (450 ml), cu diferite concentraţii, lor luându-li-se mostre de urină la începutul studiului şi la câteva ore după consum.

Efectele au fost imediate, observându-se îmbunătăţiri vizibile în circulaţia sangvină şi sănătatea arterelor (flexibilitatea acestora). S-a dovedit că indiferent de concentraţie sucul de merişor are efect, chiar şi cel cu o concentraţie de 25-27% (de genul celui vândut în supermarket).

Mai multe articole despre:
suc boli de inimă suc de merişoare