MENIU

Subiecte română Evaluare Națională 2019 - Momentul zero a venit! Noaptea marilor dileme

Subiecte română Evaluare Națională 2019 - aflăm împreună ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională de anul acesta.

Subiecte română Evaluare Națională 2019 - aflăm împreună ce subiecte au primit elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională de anul acesta.

Sunt două subiecte la Evaluare Națională 2019, primul de 40 de puncte, iar al doilea de 36 de puncte. 14 puncte sunt acordate pentru aspectul general al lucrării, iar 10 puncte sunt din oficiu.

Subiectul I la Evaluare Națională 2019 - la ce să fii atent

Elevii care dau Evaluare Națională 2019 vor primi la subiectul I un text (proză, poezie sau teatru) și vor primi, la punctul A, mai multe întrebări pe baza acestui text la prima vedere. Se va testa înțelegerea textului, dar și noțiuni de fonetică, vocabular, ortografie și punctuație.

La punctul B al subiectului I, elevii vor avea de făcut o compunere literară pe baza textului. În unii ani li s-a cerut elevilor să caracterizeze un personaj din text ori să facă rezumatul acestui text.

Subiectul II la Evaluare Națională 2019 - un nou text, dar non-literar

Cel mai adesea, la subiectul II s-a dat fie un text științific, fie un articol din presa scrisă. La subpunctul A sunt 6 cerințe, fiecare notată cu 4 puncte. Se testează capacitatea de extragere a informațiilor din text și noțiuni de gramatică.

Subiecte română la Evaluare - ce calendar au probele 

La subpunctul B elevii care dau Evaluare Națională 2019 (Capacitate 2019) au o nouă compunere. Elevii trebuie să acorde maximă atenție cerințelor (limita minimă și maximă de cuvinte, persoana la care să relateze etc.).

Subiecte română Evaluare Națională 2019 - 80% din media de admitere

Vom avea din nou admitere computerizată la liceu, 80% din notă fiind dată de media de la Evaluare Națională 2019, iar restul de 20% de mediile din anii V-VIII.

Rezultatele la Evaluare Națională apar pe 25 iunie 2019, iar elevii pot depune apoi contestații, în aceeași zi. Repartizarea la licee se face pe 12 iulie.

realitatea.net le urează succes tuturor elevilor care dau Evaluare Națională în 2019. Dis de dimineață vom publica subiecte, iar apoi vom publica baremul oficial al EDU.RO.