MENIU

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016 - M1, M2, M3, M4. Rezolvări corecte pentru funcții și matrice, la BAC

S-au dat funcții, matrice și mulțimi la matematică la BAC 2016. Subiecte accesibile atât la M1 și M2, cât și la M3 și M4, cum au fost și subiectele la istorie, pentru elevii absolvenți de uman care au dat BAC-ul. Mai jos găsim subiecte complete și BAREM la matematică.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016. Examenul de BACALAUREAT 2016 a intrat în linie dreaptă. Miercuri, 6 iulie, elevii susțin proba obligatorie a profilului. În acest articol ne concentrăm pe matematică și transmitem, LIVE, subiectele, baremul de corectare în funcție de profil.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016. M1, M2, M3, M4. Subiecte în funcție de profil: 

- Gata! Edu.ro a publicat baremul oficial pentru subiectele la matematică de la BAC 2016. Mai jos, aveţi rezolvări corecte pentru Matematică M1, M2, M3, M4 (mate info, ştiinţele naturii, tehnologic, respectiv pedagogic)

Barem matematică BAC 2016 - mate info (M1)

BAREM MATEMATICĂ M2 Ştiinţe Naturii - BAC 2016

BAREM MATEMATICĂ M3 Tehnologic - BAC 2016



BAREM MATEMATICĂ M4 pedagogic - BAC 2016




- barem la matematică pentru BAC 2016 apare în 30 de minute. Până atunci, recapitulăm subiectele:

Mate info M1, științe naturii M2, tehnologic M3 - subiectele au diferit de la un profil al altul, dar toți au avut 6 cerințe diverse la subiectul 1, o matrice la subiectul 2, o funcție la subiectul 3 de la matematică la BAC 2016

Pedagogic M4 - 6 cerințe diverse la subiectul 1, lege de compoziție la subiectul 2 și matrice la subiectul 3 de la BAC 2016 la matematică.

- elevii care au ieșit din examenul de BAC 2016 la matematică spun că subiectul 3 a fost cel mai dificil. Vor afla dacă au rezolvat corect cerințele, la ora 15, când apare baremul la matematică pentru mate-info (m1), științele naturii (m2), tehnologic (m3) si pedagogic (m4). Succes tuturor elevilor!

- prezentăm lista de subiecte la matematică primite de elevii de la real şi tehnologic care au dat BAC 2016. Revenim rapid cu subiecte la matematică la BAC 2016 pentru cei de la ştiinţele naturii şi pedagogic. Asadar, iata pe scurt subiecte: matrice şi funcţii la mate info (matematică M1) si la tehnologic (matematică M2) şi mulţimi şi matrice la pedagogic (M4).

Subiecte matematică M1 BAC 2016 (profil real)

Subiecte matematică M2 științele naturii BAC 2016

Subiecte matematică M3 tehnologic BAC 2016

Subiecte matematica M pedagogic BAC 2016 (M4)

sursa: adevarul.ro

- primele informaţii despre subiectele la matematică vin de la elevii care au părăsit deja sala de examen de la BAC 2016, după doar o oră şi 15 minute de la începutul probei. Revenim în scurt timp cu lista subiectelor la Matematică M1, Matematică M2, Matematică M3 şi Matematică M4. Baremul vine la ora 15, aşa cum am anunţat anterior.

- proba la matematică de la BAC 2016 a început. Elevii au primit subiecte la ora stabilită în calendar, 09. Reamintim că la BAC, dificultatea subiectelor e diferită în funcţie de profil, de la M1 (cele mai dificile subiecte la matematică de la BAC, adresate absolvenţilor de profil real), la M2, M3 şi M4 (pentru cei de la ştiinţele naturii, pedagogic şi tehnologic).

- rezolvări pentru subiectele capcană vom propune în jurul orelor 13-14, pentru ca apoi să publicăm baremul oficial EDU.RO pentru fiecare dintre variantele de subiecte de astăzi de la BAC 2016: Matematică M1, Matematică M2, Matematică M3 şi Matematică M4. În paralel, colegii noşti se ocupă de publicarea subiectelor la istorie de la BAC 2016;

- vom publica subiectele la matematică de la BAC 2016 în jurul orei 11. Baremul EDU.RO la matematică M1, M2, M3 şi M4 va fi afişat la ora 15. 

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016. SUBIECTELE şi BAREMUL de corectare la MATEMATICĂ vor fi publicate, pe EDU.ro, în jurul orei 15.00 pentru fiecare profil, MATE - INFO, PEDAGOGIC, ȘTIINȚELE NATURII și TEHNOOGIC.

Pentru început, iată ce subiecte au primit elevii anul trecut:

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016 - M1 MATE INFO

La filiera teoretică, profilul real, elevii au primit o matrice la subiectul doi și o funcție la cel de-al treilea.

Fiecare subiect rezolvat în totalitate va fi punctat cu câte 30 de puncte, în timp ce 10 puncte sunt din oficiu.

Toate cele trei subiecte au fost împărțite în câte șase sub-puncte de câte 5 puncte. Toate subiectele sunt obligatorii.

BAREM Matematică BAC 2016 - M2 Științele naturii

Filiera teoretică, profilul real, specializarea științe ale naturii. Se acordă 10 puncte din oficiu.

La primul subiect, de 30 de puncte, elevii au primit câteva ecuații, dar și mici probleme de geometrie.

La subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat o matrice, cu șase cerințe de câte cinci puncte.

La subiectul al treilea, absolvenții de liceu au primit o funcție.

BAREM Matematică BAC 2016 - MODELE DE SUBIECTE

În continuare, vă arătăm mai jos câteva modele de subiecte oferite de EDU.ro. Mai întâi, cu foto, cel de la profilul mate-info.

BAREM MATEMATICĂ M4 Pedagogic - BAC 2016


BAREM MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO. Ce trebie să știe candidații

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, au început luni 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română (proba E)a). Marţi, 5 iulie, a avut loc proba de Limba şi literatura maternă (proba E)b), iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (proba E)c) la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d), este programată vineri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO. Afişarea rezultatelor

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016.  În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016: PROGRAMA DE EXAMEN PENTRU DISCIPLINA MATEMATICĂ

Examenul național de bacalaureat reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului liceal. Programa de examen este realizată în conformitate cu prevederile programelor școlare în vigoare.

Subiectele pentru examenul național de bacalaureat evaluează competențele formate/dezvoltate pe parcursul
învățământului liceal și se elaborează în baza prezentei programe. Se recomandă, din punct de vedere didactic, abordarea conținuturilor din perspectiva formării/dezvoltării competențelor specifice care le sunt asociate de programă. Acest lucru presupune centrarea demersului didactic asupra acțiunilor care trebuie realizate pentru a forma/dezvolta la elevi
competențele prevăzute de programa școlară și pentru ca aceștia să demonstreze, în cadrul evaluărilor, însușirea acestora.

În cadrul examenului național de bacalaureat Matematica are statut de disciplină obligatorie în funcție de filieră, profil și specializare. Astfel, programele de examen se diferenţiază, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea absolvite, în:

- programa M_mate-info pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi pentru filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;

- programa M_şt-nat pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii;

- programa M_tehnologic pentru filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;

- programa M_pedagogic pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţătoare educatoare

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016: Cum să faci o lucrare cât mai bună la matematică

Atenție la cerințe

E important să citești cu atenție enunțurile problemelor si pe cele ale exercițiilor din examen, dacă vrei să obții o notă mare. Greșelile comise din neatenție și din lecturarea eronată a enunțurilor sunt foarte comune și cu siguranță nu vrei să ți se întâmple și ție așa ceva.

Acordă-ți suficient timp pentru a citi cerințele fiecărei secțiuni a lucrării și recitește cel puțin încă o dată enunțul pentru a putea fi sigură că l-ai înțeles. Dacă nu ai înțeles nu ezita să adresezi o întrebare profesorilor pentru a clarifica enunțul cu pricina. 

Începe cu ce știi

E simplu: Rezolvă mai întâi exercițiile pe care le înțelegi și la care ai rezolvare. Astfel, te asiguri că ai primit deja niște puncte și îți eersezi și mintea înainte de a trece la chestiunile mai dificile.  Nu pierde timpul de la începutul examenului pentru a te chinui să înțelegi și să îți amintești cum se rezolvă problemele și exercițiile care ți se par mai dificile. 

Nu te grăbi!

În acest timp, ai posibilitatea de a rezolva cu atenție problemele și exercițiile și de aceea nu ar trebui să te grăbești deloc. Efectuează cu grijă calculele și acordă-le atenție și celor mai insignifiante detalii și celor mai simple calcule de adunare, scădere, înmulțire sau împărțire, pentru că ar fi păcat să greșești tocmai la acestea.

Probele de examen sunt divizate în 3 părți. Dacă acorzi câte o oră întreagă rezolvării fiecărui subiect, poți evita cu succes greșelile cauzate de grabă. Nu ai nici un motiv să părăsești sala de examen înainte să se scurgă timpul impus de către profesorii coordonatori, așa că ține cont de sfaturile părinților și nu uita că graba poate strica treaba.

Verifică-ți lucrarea înainte de a o preda

Fii foarte atent și recitește ceea ce ai scris înainte de a preda lucrarea și de a părăsi sala de examen.

În acest fel, te asiguri că dacă ai comis greșeli din grabă sau din neatenție, le poți corecta înainte să fie prea târziu.

Gândește-te că nota ta la matematică și, probabil, viitorul tău depind de predarea completă și revizuită a acestei lucrări și nu o înmâna profesorilor coordonatori înainte să verifici dacă ceea ce ai scris este corect, coerent și lizibil. (sursa: EVA.ro)

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016.  BAC 2016 edu.ro. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Luni, 4 iulie, s-a desfăşurat prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, proba de Limba şi literatura română - E)a).

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, rezultă o rată de participare de 96,12% (96,13%, în prima sesiune din 2015). Mai exact, dintre cei 123.958 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea acestei probe, s-au prezentat 119.147 de candidaţi. Au absentat 4.741 de de candidaţi, iar 70 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Facem precizarea că alţi 13.380 de candidaţi şi-au echivalat proba Ea) cu note obţinute în sesiuni anterioare şi recunoscute în această sesiune, potrivit procedurilor în vigoare.
Sesiunea curentă continuă marţi, 5 iulie, cu proba de Limba şi literatura maternă - E)b). Miercuri, 6 iulie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului - E)c), în timp ce vineri. 8 iulie, este programat ultimul test scris, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

BAREM MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO. Elevii renunta la Bacalaureat:

2016 - 137.344 absolvenţi înscrişi

2015 - 159.715 absolvenţi prezenţi

2014 - 151.301 absolvenţi prezenţi

2013 - 175.500 absolvenţi prezenţi

2012 - 187.000 absolvenţi prezenţi

2011 - 204.200 absolvenţi prezenţi

2010 - 202.000 absolventi prezenţi

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016 EDU.RO. Anunţul făcut de Ministerul Educaţiei

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016.  Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, secretarul de stat Monica Cristina Anisie şi reprezentanţi ai MENCS şi ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) au susţinut vineri, 1 iulie, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene care, conform metodologiei de examen, fac parte din comisiile judeţene pentru Evaluare Naţională şi Bacalaureat.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016.  edu.ro.   Subiectele discutate au vizat organizarea procesului de depunere şi evaluare a contestaţiilor la probele susţinute de elevii clasei a VIII-a, precum şi desfăşurarea probelor scrise din sesiunea iunie-iulie 2016 a examenului de Bacalaureat, care încep luni, 4 iulie, cu testul de Limba şi literatura română.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016.  edu.ro.  În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, conducerea ministerului a solicitat comisiilor judeţene să ia toate măsurile impuse de metodologie, astfel încât toate centrele în care vor fi susţinute probele să fie pregătite pentru a primi candidaţi în cele mai bune condiţii.

Nu în ultimul rând, s-a pus accentul pe măsurile de transmitere a subiectelor de la CNEE către centrele de examen, corectitudinea supravegherii în centre, inclusiv prin sistemele video, precum şi pe prevenirea oricăror disfuncţionalităţi în organizarea şi defăşurarea Bacalaureatului 2016.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC EDU.RO. „Am transmis tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestor examene să depună toate eforturile pentru a asigura condiţii optime pentru elevii care susţin Bacalaureatul. Este esenţial ca elevii să beneficieze de un mediu propice şi corect în care să-şi pună în valoare cunoştinţele. Accentul trebuie să cadă pe responsabilizarea tuturor celor implicaţi, începând cu comisia naţională şi comisiile judeţene şi terminând cu personalul din centrele de examen şi evaluare”, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC. De asemenea, Ministerul Educaţiei a organizat duminică, 3 iulie, o nouă videoconferinţă la care au fost prezenţi membrii comisiilor judeţene de Bacalaureat 2016 şi cadrele didactice propuse să ocupe funcţiile de preşedinte în centrele de examen şi centrele zonale de evaluare. Cu acelaşi prilej, în concordanţă cu prevederile metodologiei, vor fi desemnaţi prin extragere aleatorie profesorii din învăţământul preuniversitar care vor activa ca preşedinţi ai comisiilor, în centrele în care aceste posturi nu au fost ocupate de cadre didactice din învăţământul superior.

 „Pentru prima dată Ministerul Educaţiei organizează această instruire cu preşedinţii comisiilor. Le vom explica în detaliu atribuţiile şi responsabilităţile, precum şi rolul important pe care îl îndeplinesc în organizarea şi desfăşurarea examenului la standarde înalte de corectitudine şi exigenţă”, a declarat secretarul de stat Monica Anisie.

SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2016. În vederea dimensionării eficiente a resursei umane care va participa la evaluare, secretarul de stat Monica Anisie a comunicat numărul estimativ de lucrări ce va reveni fiecărui centru zonal de evaluare în funcţie de judeţele arondate, probă şi discipline. Conducerea Ministerului Educaţiei solicită responsabilitate, corectitudine şi exigenţă din partea tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat.