MENIU

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii au susţinut SIMULAREA la LIMBA şi LITERATURA ROMÂNĂ

<p>EVALUARE NAŢIONALĂ 2014</p>

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, marţi, SIMULAREA examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 la limba şi literatura română. Subiectele la simulările pentru evaluarea naţională au fost de nivel mediu, iar notele nu se trec în catalog. Miercuri are loc proba la matematică, iar joi proba la limba maternă. Afişarea rezultatelor pentru EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 este programată pentru data de 7 martie.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Subiectele la simulare, la Evaluarea Naţională la limba română au fost afişate la sediile instituţiilor de învăţământ unde s-au desfăşurat testările. În judeţul Alba au fost înscrişi un număr de 3.298 elevi, la limba şi literatura română, iar conform regulamentului aceştia au început la ora 9.00 şi au fost obligaţi să rămână în sălile de clasă până la ora 10.30, la simularea care a durat două ore, potrivit ziarulunirea.ro.

La primul subiect elevii au avut poezia Zăpada sărută întinderile, de Anatol E. Baconski.

Câte culori au fost, o, Doamne,

Şi-acum totul e alb, totul e alb -

Până departe sub dealuri

Zăpada sărută întinderile.

 

Din cerul metalic aşteptăm fulgii,

Ca să închid ochii şi să-i simt atingându-mi pleoapele -

Dar unde mai merg când e seară

Şi pe zăpadă urme nu se văd?

 

Când eram copil era destul să privesc

În preajma serii întinderi de zăpadă,

Ca să aud urletele puştii ale lupilor

Şi să-mi joace prin faţă năluci.

 

Acum ştiu că lupul se teme de oameni,

Mai mult decât arborii se teme -

Dar ca şi-atunci, aş sta zile-n şir

Privind mereu înzăpezitele câmpuri.

 

Seara albastră – alb fără margini,

Iată şi fulgii pe care îi aşteptam,

Încremenire – doar timpul se duce departe,

Însă urmele paşilor lui nu se văd pe zăpadă.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014La primul punct din acest subiect elevii au trebuit să găsească sinonimele cuvintelor merg, destul şi încremenire, la punctul doi să găsească diftongii din cuvintele Doamne, dealuri şi mereu. Au avut apoi de selectat un epitet şi o repetiţie din text, să menţioneze două trăsături ale genului liric şi să prezinte în 30-50 de cuvinte semnificaţia versurilor Câte culori au fost, o Doamne/ Şi acum totul e alb, totul e alb/ Până departe sub dealuri/ Zăpada sărută întinderile.

În a doua parte a primului subiect elevii au avut de redactat o compunere în 150-200 de cuvinte în care să-şi exprime opinia despre semnificaţia poeziei Zăpada sărută întinderile.

La subiectul al doilea elevii au avut în faţă un text, de genul epic, „Maramureş, oameni, tradiţii şi locuri”.

Maramureşul este un ţinut de legendă situat în nordul României şi în centrul Europei. Denumit şi Ţara Lemnului, Maramureşul este un loc unde tradiţiile şi obiceiurile parcă stau în loc de peste 2000 de ani. [...]

Omul este, de asemenea, un element important în Maramureş. Este înţelept, caracterizat prin creativitate, simţ artistic, hotărâre şi curaj, un om de onoare şi fără frică. El a creat în acest spaţiu un loc unic cu o lege proprie nescrisă, o arhitectură aparte a spaţiului în care trăieşte, un port popular şi un folclor autentic. Inspiraţia izvorăşte din activităţile milenare ce privesc muncile câmpului, munca în pădure şi creşterea animalelor.

Călătorul ce vizitează prima oară această zonă rămâne surprins să descopere oameni originali, care şi astăzi folosesc în activităţile lor multe din mijloacele şi uneltele folosite de strămoşii lor.

Elementul care completează imaginea Maramureşului este relieful încântător, variat ca morfologie şi complex prin alcătuire. Personalitatea reliefului este data de o zona montana importanta prin altitudini ce depăşesc 2000 metri, dealuri, podişuri si piemonturi si, in cele din urma, zone joase, depresiuni, lunci şi câmpie. Deliciul locurilor este dat de peisaje unice presărate cu căpiţe şi clăi de fan, cu păduri de foioase frumos pastelate toamna, cu panorame surprinzătoare şi ierni geroase cu zăpadă ce creionează imagini desprinse parcă din cărţile de poveşti.

În baza acestui text, elevii au trebuit să formuleze un enunţ, în care să precizeze zona geografică descrisă, numirea a nouă forme de relief care se regăsesc în zona geografică descrisă, indicarea a două trăsături ale locuitorilor şi menţionarea părţilor de vorbire a unor cuvinte. Au mai avut de precizat funcţia sintactică, felul subordonatei şi să construiască două fraze în care să existe o propoziţie subordonată predicativă, introdusă prin pronumele relativ „ce”.

La a doua parte din al doilea subiect elevii au avut de redactat în 80-150 de cuvinte , o scurtă naraţiune în care să prezinte, o întâmplare petrecută în timpul unei vizite reale sau imaginare, într-o zonă turistică.

Miercuri are loc proba la matematică, iar joi proba la limba maternă. Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera va fi la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  "Simulările şi evaluările pe parcurs permit creşterea performanţei şi a calităţii sistemului de învăţământ. Pentru că mâine încep testele în cadrul simulărilor pentru examenul de evaluare naţională, cu proba de limbă şi literatură română, le urez elevilor mult succes şi putere de concentrare. Cu toţii trebuie să ştie că subiectele vor fi de nivel mediu şi că acest exerciţiu îi ajută şi îi pregăteşte în vederea examenului din iunie", a precizat ministrul educaţiei, Remus Pricopie, scrie Mediafax.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  Ministrul a mai amintit că, în acest semestru, pe lângă activităţile curente, cunoscute deja de către elevi, părinţi şi profesori, sistemul de educaţie va avea parte de câteva premiere.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  "Este vorba despre evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care va avea loc în luna mai, despre simularea evaluării naţionale, prin care elevii clasei a VIII-a vor trece în februarie, şi despre simularea examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a, ce va avea loc în martie, în paralel cu simularea, cunoscută deja, în cazul elevilor clase a XII-a. Aceste simulări şi evaluări pe parcurs, desfăşurate pe baza unor proceduri standard la nivel naţional, sunt extrem de importante şi de necesare", a mai spus Pricopie.

Simulările la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 reprezintă, în opinia ministrului, o radiografie a sistemului de învăţământ, oferă rezultate comparabile şi permit acţiunea pe două paliere. Pe de o parte, profesorii vor avea posibilitatea să intervină din timp, prin mijloace specifice, pentru a remedia problemele punctuale şi a îmbunătăţi rezultatele finale. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei Naţionale va dispune de un tip de feedback ce îi va permite să introducă mai multă coerenţă în politicile educaţionale şi să crească performanţa şi calitatea sistemului de învăţământ.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  Ministrul Educaţiei a mai spus că în semestrul al II-lea va exista o intensificare a activităţii cadrelor didactice, a elevilor, dar şi a conducerii unităţilor de învăţământ.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  "Sunt convins că dăruirea şi responsabilitatea tuturor celor implicaţi în organizarea şi derularea acestor activităţi vor fi, ca de fiecare dată, la cote maxime şi, cu o bună coordonare, rezultatele vor fi foarte bune", a conchis Pricopie.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, proba la limba şi literatura română va fi susţinută marţi 18 februarie, cea la matematică în 19 februarie, iar proba la limba şi literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, a conchis ministrul Educaţiei.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Marţi se desfăşoară proba scrisă la limba şi literatură română, miercuri are loc proba scrisă la matematică, iar joi, pe 20 februarie, la limba şi literatura maternă.

În acele unităţi şcolare care nu au spaţii suficiente pentru susţinerea în condiţii bune a simulărilor la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 directorul poate decide ca elevii claselor I – IV dar şi ai clasei 0 să rămână acasă în zilele de 18 şi 19 februarie.

Decizia a fost luată deoarece marti 18 februarie are loc SIMULAREA EXAMENULUI DE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 la Limba si literatura romana, iar miercuri, simularea la matematica. Cursurile din cele doua zile vor fi recuperate in zilele de sambata – pe 22 februarie si pe 1 martie, scrie desteptarea.ro.

Iată CALENDARUL la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014:

CALENDARUL Simularilor EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 pentru elevii clasei a VIII-a

Simularea evaluarii naţionale pentru elevii clasei a VIII-a din anul şcolar 2013-2014:

18 februarie 2014 Simulare – Limba si literatura româna – proba scrisa
19 februarie 2014 Simulare – Matematica – proba scrisa
20 februarie 2014 Simulare – Limba si literatura materna – proba scrisa
7 martie 2014 Afisarea rezultatelor

Rezultatele obţinute de elevi la simulare EVALUARE NAŢIONALĂ 2014  nu se pun în catalog. Rezultatele vor fi analizare la nivelul fiecărei şcoli în parte.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Potrivit ordinului privind organizarea si desfasurarea simularii evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii probelor scrise ale examenului de bacalaureat national, în anul scolar 2013 - 2014, examenul are loc "pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluari nationale, respectiv a unui examen de bacalaureat national si cu scopul de a optimiza rezultatele obtinute de catre elevii din învatamântul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale"

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 "Rezultatele obtinute de elevi la simularea EVALUĂRII NAŢIONALE 2014 pentru absolventii clasei a VIII-a si la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat national sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt în care s-au desfasurat simularile nationale din anul scolar 2013-2014, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor masuri pentru îmbunatatirea performantelor scolare", se arată în ordinul ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

DESCARCĂ LISTA CONŢINUT SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014