MENIU

SUA scurtează de la 8-10 luni la câteva săptămâni eliberarea permiselor de muncă pentru ucraineni

Refugiați / Profimedia

Guvernul Statelor Unite a emis o notă prin care se scurtează timpul de aşteptare pentru eliberarea permiselor de muncă ale refugiaţilor ucraineni. În prezent, ucrainenii trebuie să aştepte 8-10 luni până obţin dreptul de a se angaja legal în SUA, ceea ce pune probleme şi familiilor care îi găzduiesc pe perioade mai îndelungate decât se aşteptau.

Potrivit organizaţiei non-profit Welcome.US, noua reglementare permite eliberarea permiselor chiar şi în numai şase săptămâni, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Organizaţia creată anul trecut pentru a ajuta refugiaţii din Afganistan şi-a extins recent serviciile şi pentru ucraineni.

Taxa pentru permisul de muncă este de 410 dolari, sumă care poate fi mare, mai ales pentru familiile care au nevoie de mai multe permise. Cei care depun cererile online nu pot solicita scutirea de taxă, pentru care trebuie depuse în continuare documente fizice.

Din martie până în iunie, în Statele Unite au sosit peste 71.000 de ucraineni, iar luna trecută au primit permisiunea de a intra în ţară alţi 23.000, însă puţini din cei sosiţi au obţinut şi permise de muncă, deşi economia americană oferă 11,3 milioane de posturi vacante şi înregistrează doar 5,9 milioane de şomeri.