MENIU

SUA, nou record de infectări cu COVID-19. Cum arată cifrele în cazul celui mai afectat stat din lume

SUA, nou record de infectări cu COVID-19. Cum arată cifrele în cazul celui mai afectat stat din lume

Nou record de infectări cu COVID-19 înregistrat, sâmbătă, de SUA. Vorbim despre aproximativ 230.000 de cazuri de infectare înregistrate în 24 ore, fiind pentru a treia zi consecutiv când statele unite înregistrează un număr așa de mare de cazuri de contaminare, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins. 

Numărul deceselor a crescut și el în ultimele 24 de ore cu 2.527 de decese, ajungând astfel la un bilanț negru de 281.121 de cazuri totale, conform Universitatății din Baltimore.                      

În ultimele două săptămâni, numărul zilnic al deceselor în SUA este în mod regulat peste 2.000, situația amintindu-le americanilor de ceea ce s-a întâmplat la înecputul pandemiei, respectiv în vârful primului val al pandemiei de coronavirus.         

De la începutul pandemiei și până în prezent, Statele Unite au înregistrat peste 14,3 milioane de cazuri, țara aflându-se pe prima poziție la nivel mondial atât ca număr de cazuri, cât și în ceea ce privește decesele asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pe locurile următoare se află India, Rusia, Brazilia și Franța.                 

Mai multe articole despre:
sua coronavirus