MENIU

SUA, avertisment către Vladimir Putin după 100 de zile de război - Mesaj poporului rus: Nu dorim să provocăm durere Rusiei!

Vladimir Putin, președintele Rusiei

Avertismentul ferm al SUA pentru Rusia după 100 de zile de război. Washingtonul cere oprirea războiului și anunță sprijinul pentru o Ucraină suverană și democratică, mesaj special pentru Vladimir Putin. 

După 100 de zile de război în Ucraina, SUA solicită Federației Ruse să „pună capăt” imediat războiului, după 100 de zile de conflict și tuturor suferințlor pe care le-a provocat răsboiul ales de Vladimir Putin.

În cele o sută de zile de când președintele rus, Vladimir Putin, a ordonat forțelor sale să invadeze în continuare Ucraina, lumea a văzut curajul și determinarea poporului ucrainean în lupta pentru țara lor. De la 24 februarie, Statele Unite au oferit peste 6,3 miliarde de dolari sub formă de asistență de securitate, umanitară și economică pentru a ajuta Ucraina să învingă.

„După cum a spus președintele Biden, obiectivul nostru este simplu: Statele Unite doresc să vadă o Ucraină democratică, independentă, suverană și prosperă, cu mijloacele necesare pentru a descuraja și a se apăra împotriva unei noi agresiuni”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken. 

De asemenea, înaltul oficial american i-a cerut, din nou, președintelui Putin să pună capăt imediat acestui conflict și tuturor suferințelor și tulburărilor globale pe care le-a provocat războiul ales de el:

„Nici Statele Unite, nici aliații și partenerii noștri nu caută să prelungească războiul pentru a provoca durere Rusiei. Îi respectăm foarte mult pe cetățenii Rusiei, care nu sunt inamicii noștri și care merită un viitor mai bun decât cel pe care îl va aduce continuarea războiului și creșterea represiunii.”

Familiilor din Ucraina care au pierdut persoane dragi, care au fost despărțite de violență, ale căror sate, apartamente, școli și spitale au fost lovite de bombe, obuze și rachete, care au fost trimise și au supraviețuit în așa-numitele tabere de “filtrare” ale Rusiei: Statele Unite sunt alături de voi; vă vom ajuta să vă apărați suveranitatea și integritatea teritorială și vă vom ajuta să reconstruiți după ce acest război se va încheia. Ucraina va învinge”, a mai spus Blinken.