MENIU

Sturgeon: blocarea independenței Scoției se va transforma în pulbere

Într-o declarație de miercuri, prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, a afirmat că succesul Partidului Național Scoțian de la alegerile anticipatedin data de 8 iunie ar face ca încercările premierului britanic, Theresa May, să oprească un nou referendum privind independența Scoției să dea greș.

În anul 2014, Scoția a votat împotriva independenței, dar în 2016 a ales să rămână în Uniunea Europeană, în timp ce Marea Britanie a votat pentru a ieși din bloc. Sturgeon susține că acest lucru înseamnă că Scoția ar trebui să aibă o nouă șansă de a vota în legătură cu secesiunea.

„Motivul lui May este clar. Ea știe că, pe măsură ce procesul anevoios de ieșire din UE  se clarifică, neliniștea profundă pe care foarte mulți oameni o au deja va continua să crească. Așadar, Theresa May dorește să acționeze acum pentru a zdrobi opoziția parlamentară cu care se confruntă", a subliniat Sturgeon într-o declarație.

Partidul condus de Sturgeon deține deja 54 din totalul de 59 de locuri în cadrul Parlamentului britanic. Conservatorii lui May, care au beneficiat de cea mai slabă susținere din partea electoratului scoțian, dețin unul singur.