MENIU

Studiu: Superbogații României se plâng că o duc greu

Studiu: Superbogații României se plâng că o duc greu

Până și bogații româniei se plâng de criză! Potrivit unui studiu, s-a dublat numărul superbogaților care spun că o duc foarte greu și aproape jumătate dintre ei spun că nu ar recomanda România ca țară în care să locuiești. 

Doar jumătate dintre românii cu cele mai mari venituri declarate sunt de părere că evoluția generală a României este mai bună după aderarea la UE. Aceștia nu ar recomanda țara noastră ca pe o țară în care să locuiești.

Comparabil cu declarațiile lor cu doi ani în urmă, acum românii bogați nu mai sunt atât de optimiști în ceea ce privește potențialul României, ca țară. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Brandelier și compania de cercetare de piață AHA Moments pentru Rethink România. 

Studiul a analizat răspunsurile bogaților României, concret, cele 20% dintre persoanele cu cele mai mari venituri declarate, adică acei români care ar trebui să fie mulțumiți de viața pe care o duc, de jobul pe care îl au, de țara în care trăiesc și de posibilitățile care le sunt oferite. Însă, realitatea este cu totul alta. Căci, față de anul 2021 se observă o modificare de percepție, dar și de comportament. 

Cele 9 tipuri de inteligență și adevărul despre cum îți influențează destinul - Tu știi care e punctul tău forte?

În anul 2021, doar 2% dintre aceștia considerau că duc o viață foarte grea. Acum,  procentul a crescut la 4%. La polul opus, o viață foarte bună, liniștită și lipsită de griji au 18%. 

Nemulțumirea atrage după sine o părere nu tocmai bună despre România ca țară în care să trăiești. Mulți dintre românii bogați nu ar recomanda-o. Mai exact 43% dintre aceștia. În plus, față de anul 2021, acest grup de antreprenori de succes a pierdut din optimismul care o caracteriza față de potențialul țării noastre. 14% dintre aceștia spun că nu mai au nici o speranță, față de doar 5% cât se înregistra acum doi ani. 

Scene halucinante în Botoșani. A sunat la 112 din interiorul spitalului ca să vină personalul medical să îi bage în seamă

Studiul a analizat și părerea bogaților României cu privire la evoluția țării după aderarea la UE. Potrivit acestora, cel mai mare câștig al românilor a fost posibilitatea de a călători. 

Antreprenorii  de succes ai României: Hoția și corupția ne împiedică să evoluăm

Oamenii bogați ai României consideră că printre barierele care ne împiedică să evoluăm, ca indivizi, comunitate și țară sunt hoția, corupția, lipsa de educație, abuzul de putere, răutatea, dar și lenea. 

Toate acestea sunt un motiv extrem de întemeiat pentru emigrare.  3% dintre românii bogați sunt deciși să plece definitiv din țară în următorul an. 

2030, anul fatal în care România va rămâne fără bani de pensii. Care sunt măsurile de avarie ale Guvernului

În ceea ce privește valorile și principiile de viață ale celor interogați, acestea rămân în continuare familia, corectitudinea și respectul reciproc. Pentru 70% dintre aceștia familia se clasează pe primul loc în viața lor, iar pentru 14% contează perseverența. 

Românii bogați, speriați de boli și de moarte

Cât despre ce îi sperie cel mai mult pe românii Pareto, temerile acestora au rămas neschimbate în ultimii trei ani: 57% dintre ei se tem că nu i-ar putea susține pe cei dragi în fața unor boli grave, iar 54% se tem pentru propria lor sănătate. Oamenilor le este frică și de instabilitate financiară - 47% - dar și de moarte - 26%, în creștere față de anii trecuți. 

Grupul românilor bogați are în continuare încredere în sine și în forțele proprii, dar și-a pierdut încrederea în cei din jur. Iar dacă reușitele li se datorează în mod direct, eșecurile și problemele cu care se confruntă sunt din vina altora. 

Iar cum inteligența artificială pare a fi apogeul tehnologiei moderne aceștia au fost chestionați și cu privire la acest aspect. 10% dintre ei s-au declarat încântați, 46% s-au plasat undeva între încântare și îngrijorare, iar dor 5% au spus că sunt îngrijorați de nivelul de dezvoltare pe care l-a atins inteligența artificială.

Parlamentarii, muncă puțină, bani mulți. Suma colosală pe care o plătim pentru un ales, din care ar putrea trăi un sat întreg

Mai multe articole despre:
romani bogati bogati frici frica antreprenori criza