MENIU

Studiu al Universității din Washington: Populația lumii va ajunge la 9,7 miliarde, apoi va scădea până la sfârșitul secolului

Studiu al Universității din Washington: Populația lumii va ajunge la 9,7 miliarde, apoi va scădea până la sfârșitul secolului

Se estimează că populaţia lumii va atinge aproximativ 9,7 miliarde în 2064, înainte de a începe să scadă şi să ajungă la 8,8 miliarde de oameni în 2100, arată un studiu publicat în The Lancet și citat de Mediafax.

O populaţie globală de 8,8 miliarde în 2100 este cu aproximativ două miliarde mai mică decât estimările anterioare şi contrastează cu proiecţiile constante ale Organizației Națiunilor Unite (ONU) de creștere globală continuă.
 
Oamenii de ştiinţă care au realizat cel mai recent studiu privind populația lumii își bazează cifrele pe factori precum îmbunătăţirea accesului la contracepţia modernă şi educaţia fetelor şi femeilor.
 
Astfel, se estimează că în 188 din cele 195 de ţări analizate se va înregistra o scădere a fertilităţii până în 2100, conform estimărilor Institutului de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME) din cadrul școlii de medicină a Universităţii din Washington (UWA).
 
IHME este un centru independent pentru cercetarea sănătăţii populaţiei din cadrul Universităţii din Washington, potrivit gatesfoundation.org, şi este finanţat de Fundaţia Bill and Melinda Gates.
 
De asemenea, cercetătorii spun că imigraţia va fi cheia pentru dezvoltarea majorităţii economiilor şi că se vor înregistra schimbări importante în rândul marilor puteri globale.
 
Studiul sugerează că Nigeria va deveni una dintre principalele puteri economice ale lumii alături de Statele Unite, China şi India.
 
În ceea ce priveşte evoluţia populaţiei, în peste 20 de ţări se aşteaptă ca populaţia să se reducă cu mai mult de jumătate până în 2100. Printre acestea se numără Italia, Spania, Japonia şi Thailanda.
 
China urmează să devină cea mai puternică economie din lume în 2035, dar se estimează că, din nou, America va reveni pe primul loc în 2098, datorită aportului imigranţilor, au spus oamenii de ştiinţă.
 
Richard Horton, redactor şef al The Lancet, a declarat: „Secolul 21 va reprezenta o revoluţie în povestea civilizaţiei umane”.
 
Mai multe articole despre:
studiu populația lumii