MENIU

Studenții sar în apărarea lectorului universitar care s-a îmbrăcat în haine de femeie. Ce spune Universitatea București despre apariția inedită

Studenții sar în apărarea lectorului universitar care s-a îmbrăcat în haine de femeie

Imaginile cu un lector universitar care a apărut îmbrăcat în haine de damă au făcut înconjurul rețelelor de socializare împărțind opinia publică în două. Cu toate acestea, studenții bărbatului i-au sărit în apărare, spunând că este un cadru universitar exemplar, care își face meseria cu seriozitate. La rândul său, Universitatea București a emis un comunicat prin care își exprimă atitudinea față de acest incident.

Imaginile cu un lector de la Universitatea din București, îmbrăcat într-o fustă, un top, sandale și o pălărie, au stârnit controverse în rândul opiniei publice, divizând-o în două tabere. Mii de persoane l-au criticat pentru alegerea sa vestimentară, în timp ce altele susțin că nu există nimic greșit în aspectul său. În ciuda avalanșei de critici, studenții săi îi vin în apărare. Aceștia subliniază că, dincolo de stilul său personal, lectorul este un profesor dedicat și serios în activitatea sa. 

Lectorul universitar dr. Andrei Nae este șeful catedrei de limba engleză la Universitatea din București și face parte din comisia de admitere. Controversa în jurul său a început când jurnalista Mara Bănică a distribuit pe rețelele de socializare o poză în care profesorul apare îmbrăcat în haine sumare de damă.

„Fotografia este făcută astăzi la Universitatea București. În imagini este lector universitar dr. Andrei Nae de la catedra de engleză. Că se identifică “she” adică “ea”, n-am o problemă. Băh baiatule... cum să te prezinți în halul ăsta îmbrăcat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește băh, o rochie de bun gust. Zici că ești ultima centuristă întoarsă-n timp!”, este mesajul care însoțește fotografia postată de Mara Bănică.

Postarea a strâns deja mii de comentarii de la „Și care e problema? De ce atâta ură aruncată asupra acestui om?” până la „Este râsul, plânsul acestei lumi! Mă oripilez ce modele își alege tânăra generație!”, au fost reacțiile internauților.

Mulți comentatori nu s-au legat nu de faptul că a ales o ținută specific feminină, ci de faptul că piesele vestimentare ar fi fost sumare. „E chiar de prost gust, ești profesor, trebuie ceva să îți acopere picioarele, mai multă piele nu înseamnă sexy”, a fost comentariul unui alt internaut.

Universitatea din București însă este de părere că înfățisarea dr. Andrei Nae nu a avut niciun element de indecență. 

Halucinant: Consilierul lui Ludovic Orban, prins la furat de vinete

„Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime. Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională.”, a spus purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea.

Ce spun studenții

La rândul lor, studenții profesorului nonconformist consideră că alegerea sa vestimentară nu îi subminează competențele didactice. 

„Am avut șansa de a face un seminar cu domnul lector universitar Dr. Andrei Nae. Modul său de predare este unul foarte bun, se asigură că explicațiile sunt accesibile studentului. Din punct de vedere al notării, totul a fost transparent, după părerea mea extrem de corect. Nu s-a pus problema favoritismelor, toți am fost încurajați să participăm și să răspundem.

Un lucru foarte important de notat este cât de multă siguranță ne-a oferit. Nu am auzit de la acest cadru didactic decât cuvinte de încurajare. Astfel, într-un mediu academic cred că este mult mai important, în calitate de profesor, să cunoști domeniul și să poți să il predai cum trebuie, decât modul în care te îmbraci. Nu am auzit pe nimeni să vorbească rău de dumnealui, student sau cadru didactic. Eu și colegii mei suntem extraordinar de șocați de ce se poate spune despre dumnealui”, a spus în exlusivitate pentru Click! fostul său student.

Cât trebuie să stai, de fapt, la soare ca să îi dai organismului doza de vitamina D de care are nevoie. Mai mult de atât poate deveni periculos pentru sănătate

Iar opinia sa este susținută de mai mulți studenți, care au comentat la postările online cu fotografia profesorului.

„L-am avut ca profesor pe acest om și crede-mă că e super fain.”

„Nu știu cum vă puteți permite să vorbiți așa despre Nae, care este un profesor minunat și foarte apreciat de studenți. A fost o adevărată plăcere să iau parte la cursurile ei care mi-au făcut ultimul semestru de la facultate mai frumos.”

„Domnul mi-a fost profesor și să știți că este un profesor extraordinar. Predă incredibil de bine și este un om foarte deștept și foarte deschis la minte. Mereu s-a comportat exemplar cu studenții săi. Nu mai judecați doar dintr-o poză.”

O companie aeriană permite femeilor să ceară să nu stea lângă bărbați