MENIU

Studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară Iaşi, duşi la audieri după un examen. Ce s-a întâmplat

Aproximativ 20 de studenţi de la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi au fost audiaţi de către procurori, după ce au susţinut examenele restante, iar mai multe documente au fost ridicate de la Decanat, afirmă surse din rândul anchetatorilor. Potrivit surselor citate, studenţii ar fi oferit unele "atenţii" pentru promovarea examenelor restante.

Descinderile procurorilor la UMF Iaşi au avut loc în cursul zilei de miercuri,  29 iunie, imediat după susţinerea unor examene restante de către studenţi, surse din cadrul universităţii, dar şi din rândul anchetatorilor afirmând că este vorba despre un dosar care vizează acte de corupţie comise la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Iaşi, scrie News.ro.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciuni că studenţii ar fi oferit unele "atenţii" pentru promovarea examenelor restante. Aproximativ 20 de studenţi au fost urcaţi într-un autobuz şi au fost duşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru a fi audiaţi.

După audieri, studenţii au fost lăsaţi să plece acasă.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Alexandru Pecincu, nu a putut oferi detalii privind acest dosar, precizând că, deocamdată, cercetările sunt în fază incipientă.

Rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu, a declarat, joi, că nu deţine informaţii legate de acest caz, însă a confirmat că procurorii au ridicat documente de la Decanatul Facultăţii de Medicină Dentară.

La rândul său, decanul Facultăţii de Medicină Dentară, Norina Forna, a afirmat că aşteaptă o informare oficială de la anchetatori, ea susţinând că miercuri au susţinut examene restante studenţi din mai mulţi ani de studiu.