MENIU

Studenta criminală din Timișoară rămâne în spatele gratiilor. De ce n-au fost de acord judecătorii cu eliberarea

Femeia cunoscută drept "studenta criminală" din Timișoara rămâne în spatele gratiilor, cu toate că Judecătoria Gherla a decis că poate fi eliberată condiționat. Procurorii au contestat măsura, iar judecătorii clujeni au respins cererea de eliberare.

După ce Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran, fostă Bejan, Parchetul a contestat soluţia, iar Tribunalul Cluj a admis-o, menţinând-o pe studenta criminală condamnată pentru crima de la Medicină în închisoare, potrivit Renașterea Bănățeană.

Femeia poate depune o nouă cerere de eliberare condiționată după data de 1 iulie 2022.

Carmen Șatran a spus în faţa Tribunalului Cluj că „este conştientă de gravitatea faptei şi regretă suferinţa provocată şi că această perioadă a fost o lecţie dură de viaţă în care a învăţat cât de preţioasă este viaţa şi libertatea”.

Fosta studentă la Medicină i-a mai spus judecătorului că în penitenciar a urmat programe educaţionale, precum şi un curs de calificare de manichiură-pedichiură.

În 2009, doi studenți la Medicină în Timișoara, Raul Florea și Carmen Bejan, au ucis și tranșat un om de afaceri local, cu care tânăra, la îndemnul partenerului ei, urma să întrețină relații sexuale contracost.