MENIU

Străzile din Capitală arată ca după bombardament: Accidente GRAVE din cauza gropilor din asfalt

Gropi asfalt Capitală

Drumul prin oraș a devenit un real pericol. Pe lângă aglomerație, graba excesivă a unor șoferi sau pietoni neatenți, conducătorii auto mai au de trecut o provocare: gropile care sunt din ce în ce mai multe și mai adânci. Specialiștii în siguranță rutieră spun că gropile nu doar că strică mașinile ci, mai grav, îi forțează pe șoferi să facă manevre bruste, extrem de periculoase, relatează Realitatea PLUS.

Străzile Capitalei sunt pline de gropi, iar șoferii se plâng că și-au distrus mașinile în ultimele luni.

"Câteodată sunt foarte greu de evitat, câteodată îmi strică și mașina", a afirmat un șofer. Întrebat când a mers ultima dată cu mașina la service din cauza unei gropi, bărbatul a răspuns: "Chiar alaltăieri. (...) o problemă pe stânga: o biela s-a rupt din cauza unei gropi foarte mare din zona mea".

"Cred că este și un pericol până la urmă, mai ales pentru șoferii începători. Dacă te concentrezi foarte mult în a evita gropi - sunt unele foarte mari - poți să pui în pericol și pe ceilalți conducatori auto. În zona Pipera sunt foarte multe gropi, foarte multe capace... Am impresia că drumurile nu sunt atât de bine intreținute pe cât ar trebui să fie", a afirmat un altul.

Șoferii care ajung ]n centrul Capitalei, pe strada Regina Elisabeta, se lovesc prima dată de aceste gropi uriașe. Aceștia au două opțiuni: fie le ocolesc, însă există posibilitatea de a-i lovi pe șoferii de pe celălat sens, fie dau prin ele.

Întrebat ce părere are despre această situație, un conducător auto a răspuns, ironic: "O părere foarte bună, exagerat de bună. Să mai fie mult mai multe decât au fost și să bage banii în buzunar cei care sunt în măsură".

Pe bulevardul Mihai Bravu o parte din carosabil s-a surpat. O groapă uriașă de aproximativ 2 metri adâncime a blocat circulația ore în șir.

Lucrările au fost începute, însă, în continuare zona este restricționată, iar traficul este îngreunat.

În continuare, România se află pe primul loc în topul țărilor europene cu cele mai multe decese în accidente rutiere, cu 85 de morți la un milion de locuitori, cu mult peste Lituania, aflată pe locul doi, care a înregistrat 74 de morți la un milion de locuitori.