MENIU

Strategii în războiul din Ucraina. Întâlnire de taină între Vladimir Putin și generalii săi - Exerciții militare în Siberia, alături de China

Strategii în războiul din Ucraina. Întâlnire de taină între Vladimir Putin și generalii săi - Exerciții militare în Siberia, alături de China

Vladimir Putin a ajuns în Siberia de est pentru manevrele militare desfășurate de mai multe țări aliate, inclusiv China, și să participe la Forumul Economic Estic.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns marţi la manevre militare de marea anvergură la care participă mai multe ţări aliate Rusiei, inclusiv China, în Extremul Orient rus.

Vladimir Putin a ajuns marți dimineață la poligonul militar Sergheievski, unde participa la ”o reuniune cu uşile închise” cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu şi şeful Statului Major Valeri Gherasimov. 

Vladimir Putin a sosit la Vladivostok după o călătorie de lucru în Kamceatka, precizează agenția de stat TASS. Președintele rus va sta în regiunea Primorie din Siberia de est timp de două zile. După ce va fi prezent la exercițiile militare cu țări aliate - Vostok 2022 va participa la Forumul Economic de Est. Aici, el va prezida o ședință a prezidiului Consiliului de Stat pentru turism pe marginea Forumului Economic de Est și va urmări o prezentare despre teritoriile de dezvoltare accelerată și rezultatele dezvoltării Orientului Îndepărtat.

"Este în desfăşurare o reuniune cu uşile închise" cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major, Valeri Gherasimov, a precizat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că Putin "va asista la faza finala a exerciţiilor" după această reuniune.

„După aceea, el se va întâlni cu guvernatorul Oleg Kozhemyako și va avea discuții cu moderatorii sesiunilor cheie ale forumului înaintea ședinței plenare”, potrivit purtătorului de cuvânt de la Kremlin - Dmitri Peskov.

Programul lui Putin pentru miercuri, 7 septembrie, include mai multe întâlniri internaționale și un discurs în ședința plenară. Liderul de la Kremlin se va întâlni cu președintele Consiliului Administrației de Stat din Myanmar și cu comandantul șef al serviciilor de apărare din Myanmar, generalul superior Min Aung Hlaing, cu prim-ministrul armean Nikol Pashinyan, cu prim-ministrul mongol Luvsannamsrayn Oyun-Erdene și cu președintele Comitetului permanent al Congresul Național al Poporului Chinez Li Zhanshu.