MENIU

Stimulente COVID de 2.500 de lei pentru noi categorii de angajați din sistemul sanitar

asistente

Camera Deputaţilor a decis ca toate categoriile de personal implicate în lupta cu pandemia COVID-19 să primească stimulentul de risc de 2.500 de lei, fondurile urmând a fi suportate din fonduri europene. 

”De stimulent vor beneficia, alături de personalul medico-sanitar din spitale, şi medicii de familie, asistentele din cabinete acestora şi personalul paramedical implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea, tratamentul şi monitorizarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, în perioada stării de urgenţă", a anunțat deputatul PNL Antoaneta Ioniţă.

De recompense vor beneficia și angajații din sistemul privat de sănătate implicați în luptă împotriva coronavirusului. Tot din fonduri europene se vor deconta salariile, transportul şi echipamentele de protecţie medicală, personalului din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în sprijinirea vârstnicilor, a persoanelor cu dizabilităţi şi a familiilor care au în îngrijire astfel de persoane, pe perioada de epidemie cu COVID-19.

Mai multe articole despre:
covid prime medici asistente