MENIU

Stephen Hawking, AVERTISMENT ŞOCANT: Specia umană, în pericol de EXTINCŢIE!

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking avertizează că rapiditatea cu care se dezvoltă inteligenţa artificială ar putea duce la extincţia speciei umane.

Fizicianul a vorbit despre un scenariu apocaliptic pentru rasa umană în care roboţii îi subjugă pe oameni, scrie The Sun.

Hawking a declarat, în timpul unei conferinţe, că proiectarea unor maşinării care ar gândi singure, având posibilitatea de-a deveni mai inteligente decât oamenii, ar duce la preluarea controlului de către ele.

"Cred că nu este nicio diferenţa între capacitatea creierului uman şi potenţialul pe care îl au computerele. De aceea, în teorie, computerele pot rivaliza cu intelectual uman, ba chiar, să-l depăşească. Inteligenţa artificială a progresat într-un ritm alert, fiind nevoie de investiţii masive pentru acest lucru", spune Hawking.

El mai spune că crearea inteligenţei artificiale poate fi cel mai important eveniment din istoria civilizaţiei noastre, dar ar putea fi ultimul, "dacă nu evităm riscurile".

"Inteligenţă artificială ar putea dezvolta o conştiinţa proprie, care s-ar putea întoare împotriva omenirii", mai spune omul de ştiinţă.

OFERTE FOARTE BUNE LA eMAG! LE POTI CONSULTA AICI!!!

Mai multe articole despre:
extincţie Stephen Hawking specie umana