MENIU

STENOGRAME din dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Cum procedau asasinele în halate albe

STENOGRAME din dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Cum procedau asasinele în halate albe

Ancheta în cazul de omor calificat cu premeditare de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală capătă proporții tot mai dramatice, odată cu arestarea a două doctorițe acuzate că ar fi transformat un aparat medical într-o armă letală. Cazul este descris de specialiști ca fiind fără precedent în istoria recentă a medicinei românești.

Dovadă, la dosar au fost anexate înregistrările injectomatului cu care i-au fost administrate dozele pacientului de 54 de ani. Dar şi discuţia dintre doi angajaţi ai spitalului, care constatau exact aceleaşi nereguli.

Angajat 1:„Și 20 sunt de joi până duminică?”

Angajat 2: „Până sâmbătă dimineaţa.”

Angajat 1: „La toţi le-au făcut acelaşi lucru cu noradrenalina, le-a scăzut-o.”

Angajat 2: „Ce v-am scris eu acolo, v-am redirecţionat mesajele... în 7 patul 1 , în 7 patul ... la aia, la toţi le-a modificat noradrenalina”

Angajat 1: „Le-a modificat și la alții le-a pus ser în loc de noradrenalină.”

Angajat 2: „Şi la alţii ser, în loc de noradrenalină. Da, da şi ne spune în foaie treceţi cu 20 sau cu 15 şi să îi meargă cu 1.”

Angajat 2: „De exemplu, ei ne-au dat cu 1, da?”

Angajat 1: „Da.”

Angajat 1: „Când a venit ora de vizită, de la 12-13, am dat-o înapoi la 15, la 10, cât era la pacient, că familiile, poate sunt unii care poate se uită, că ei nu ştiu despre ce e vorba, dar să ştiţi că se uită acolo.”

După începerea anchetei la Spitalul Pantelimon, directoarea de îngrijiri, Camelia Stamatoiu, cea care a dezvăluit posibila ucidere a celor 17 pacienți de la Pantelimon, a fost concediată. Surse din spital susţin că decizia a fost luată de comisia care a constatat că nu mai venea la serviciu și și-ar fi prelungit concediile medicale și de odihnă.

Scandalul de la spitalul Sf. Pantelimon: Doctorițele acuzate de omor cu premeditare au fost arestate preventiv

Mai multe articole despre:
pantelimon dosar medici stenograme