MENIU

Steaua, retrogradată până la 1 februarie. Anunțul ȘOC care a provocat reacții în lanț

Steaua

Steaua ar putea fi retrogradată până la 1 februarie, a declarat juristul noului club al Armatei.

Juristul CSA Florin Talpan continuă războiul cu echipa lui Becali și anunța că actuală Steaua va fi istorie în câteva săptămâni! Talpan susține că noul club de fotbal al Armatei ar trebui să joace direct în prima ligă, în locul celui deținut de Becali.

"Locul echipei CSA Steaua e în Liga 1 și sper că instituțiile statului și FRF să respecte hotărârile judecătorești. Sunt foarte fericit și mândru pentru că munca pe care am făcut-o 15 ani de zile este apreciată. Denumirea de 'Steaua' trebuie schimbată pentru actuala echipă din Ligă 1, există atâtea nume frumoase de echipe de fotbal. Și FCSB produce confuzie și nu ar trebui să fie folosit. Steaua CSA-ului nu trebuie să o ia dintr-o ligă inferioară, locul ei e în prima ligă.

Domnul Becali a preluat echipa fără să dea niciun ban, normal ar fi să ne dea echipa și să jucăm în ligă 1 și în cupele europene. Eu nu mai văd că această echipă a lui Becali să înceapă sezonul viitor, chiar returul, acum, în februarie. LPF și FRF vor fi obligate să schimbe denumirea. Schimbând denumirea, echipă această nu mai există! Să retrogradeze în liga a 4-a sau a 5-a și noi să jucăm în ligă 1, așa mi se pare normal. Tot ce au făcut a fost fraudulos, cum putem să continuăm cu oameni care nu sunt de bună credința!", a spus Talpan pentru PRO TV.

Sport.ro a obținut o prima reacție din partea unui oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. Iustin Ștefan, secretarul general al LPF, spune că nici nu se poate pune problemă pentru un astfel de scenariu.

Din punctul de vedere al LPF, echipa CSA Steaua trebuie să înceapă din cel mai inferior eșalon. Apoi, actuala formație din Ligă I nu poate fi retrogradata pentru că, deși poate fi pusă în situația de a-și schimba numele, nu o va face decât în urmă unei decizii luate de o instanță civilă, nu din motive ce țin de dorință clubului.

"N-am avut ocazia să văd declarațiile domnului Talpan, am citit un articol. Nu aș vrea să comentez declarațiile dânsului, pentru că eu cred că au o doză de exagerare și nu vreau să întru într-o polemica cu domnul Talpan.

La acest moment, în Ligă I există echipă finanțată de domnul Becali. Dacă ei vor să-și înființeze o echipă, trebuie să respecte principiul criteriului sportiv, respectiv să pornească din cel mai inferior eșalon. Apoi, dacă acea echipă va întruni toate condițiile legale, poate avea ocazia să promoveze în câțiva ani în Ligă I.

Mi-e greu să anticipez la acest moment care va fi poziția UEFA.

E clar că, în măsură în care avem o hotărâre judecatoareasca definitivă, ea trebuie respectată. Că atare, o eventuală schimbare a numelui nu se face din voința clubului, lucru interzis de regulament, însă în urmă deciziei unui judecător. Acest lucru nu poate atrage retrogradarea echipei. După mine, este prea mult spus, este un scenariu care nu poate fi aplicat, pentru că trebuie să facem o distincție foarte clară între nelegalitatea folosirii numelui și cea a participării în Ligă I.

În ceea ce privește schimbarea numelui, dacă de mâine îți schimbi numele din A în B, tu, că societate, îți păstrezi drepturile.

Ce spune domnul Talpan în acest moment este doar o opinie personală, pentru că nu există încă o decizie definitivăȚ, a spus Ștefan.

Mai multe articole despre:
Steaua Gigi Becali CSA