MENIU

Steaua, surpriză de proporţii la primul meci cu Gigi Becali în tribună

Steaua, surpriză neplăcută pentru Becali

Steaua a pierdut joi seară pe teren propriu în faţa rivalei, Petrolul Ploieşti.

Petrolul Ploiești a reușit o victorie istorică împotriva Stelei, pe Arena Națională, scor 1-0, printr-un gol marcat pe contraatac de Gevaro Nepomuceno ('90), primul succes contra roș-albaștrilor în campionat, după triumful cu 4-1 din Ghencea, din 20 noiembrie 1999.

În ziua meciului, tehnicianul oaspeților, Mircea Rednic, a împlinit 53 de ani, potrivit StiriTVR.ro.

La partidă a asistat și Gigi Becali, eliberat condiționat în data de 3 aprilie.

Atacantul de 22 de ani Gevaro Nepomuceno, născut la Tilburg (Olanda), nu mai punctase niciodată în competițiile românești pentru "Lupii Galbeni", de la transferul său pe Ilie Oană din iulie 2014, de la Fortuna Sittard, din postură de jucător liber de contract. Fotbalistul lansat la Den Bosch punctase în victoria cu 2-0 a prahovenilor, de pe teren propriu, dibn Liga Europa, contra albanezilor de la Flamurtari (17 iulie).

La partida de pe Arena Națională au asistat doar puțin peste 5.000 de suporteri ai Stelei și doar 20 de ani ai prahovenilor. Dacă fanii campioanei ultimelor două ediții din Liga I sunt furioși pe conflictul dintre FCSB și CSA Steaua, suporterii Petrolului sunt "scârbiți" de atitudinea elevilor lui Mircea Rednic față de ei.

În afara succesului din urmă cu 15 ani și 5 luni, prahovenii i-au eliminat pe roș-albaștri din "optimile" Cupei României, în 22 octombrie 2003, scor 2-1, și din "sferturile" ediției 2001/2002, scor 1-0, în 29 noiembrie 2000. În schimb, Steaua îi învinsese pe "Lupii Galbeni" în șaisprezecimile Cupei, scor 1-0, în 6 noiembrie 2002. Steaua a cucerit Supercupa României, în 2013, în dauna Petrolului Ploieşti, cu scorul de 3 - 0.

Aceasta a fost a 23-a victorie a Petrolului contra Stelei, echipă care a trecut de prahoveni de 63 de ori de-a lungul timpului, alte 19 întâlniri încheindu-se nedecis.

"Lupii Galbeni" au izbutit astfel al doilea succes consecutiv în deplasare, după 1-0 în Gruia cu CFR Cluj (22 martie), dar elevii lui Mircea Rednic veneau la București după un eșec pe teren propriu, scor 0-1, cu Pandurii Târgu Jiu (6 aprilie).

Mai multe articole despre:
Steaua Steaua Bucureşti