MENIU

Statul român, bun de plată! Suma uriașă pe care a cerut-o despăgubire un bărbat după ce a stat în închisoare, pe nedrept

Instanță de judecată

Un șofer de ambulanță ajuns om de afaceri, arestat în 2013 timp de 210 zile într-un dosar de complicitate la înșelăciune și declarat definitiv nevinovat, a dat în judecată Statul Român. El cere daune morale de 500.000 de euro. 

Bărbatul susține că în timpul arestului „a fost supus umilinţelor şi unui tratament degradant din partea deţinuţilor şi nu numai”, relatează adevărul.ro.

În timpul procesului, acesta a arătat că în vara anului 2007 s-a angajat ca agent de vânzări la o reprezentanță auto din Timișoara.  Ulterior, timișoreanul a decis să îşi deschidă o afacere în domeniul vânzărilor auto. Astfel a înființat o firmă prin care a încheiat contracte de colaborare cu societăţi de leasing financiar sau operaţional, cu societăţi bancare sau non bancare, ajungând ca firma să fie una „extreme de profitabilă”, aducându-i un venit mediu lunar de 3.000 de euro net lunar.

Arestat în februarie 2013 și judecat timp de șapte ani pentru complicitate la înșelăciune, cu interdicția de a părăsi țara sau sechestru pe bunuri, timișoreanul a fost declarat în cele din urmă nevinovat.

În urma achitării în acest dosar, bărbatul a cerut daune morale de 500.000 de euro.