MENIU

Statul caută bani pentru marea recalculare din septembrie! Impactul bugetar, mult mai mare

Statul caută bani pentru marea recalculare din septembrie! Impactul bugetar, mult mai mare

Statul trebuie să găsească bani pentru a plăti pensiile recalculate în septembrie. Totul după ce impactul pentru marea recalculare a crescut cu puțin peste două miliarde de lei față de suma anunțată inițial, potrivit unor surse. Anunțul vine în contextul în care gaura din buget continuă să crească, iar cele mai recente date de la Finanțe arată că a ajuns la peste 63 de miliarde de lei. Între timp, în mai puțin de o lună românii primesc și deciziile de recalculare.

Statul se confruntă cu o provocare majoră în găsirea fondurilor necesare pentru a plăti pensiile recalculate în luna septembrie. Potrivit unor surse, impactul financiar al acestei mari recalculări a crescut cu puțin peste două miliarde de lei față de suma anunțată inițial. Această creștere neașteptată adaugă o presiune suplimentară asupra bugetului de stat, deja afectat de un deficit considerabil.

În contextul unei gauri bugetare care continuă să se adâncească, cele mai recente date de la Ministerul Finanțelor Publice arată că deficitul bugetar a depășit 63 de miliarde de lei. Această situație complicată pune guvernul într-o poziție dificilă, deoarece trebuie să identifice urgent surse de finanțare pentru a acoperi costurile suplimentare generate de recalcularea pensiilor.

Deciziile de recalculare vor fi primite de către români în mai puțin de o lună, iar guvernul trebuie să se asigure că are resursele necesare pentru a onora aceste angajamente. 

Mica recalculare a pensiilor: documentele necesare. Ce trebuie să facă pensionarii când depun dosarele pentru a primi mai mulți bani

Mai multe articole despre:
pensii legea pensiilor recalculare decizii bani