MENIU

Staţiunile din Ungaria oferă bilete de tratament la jumătate de preţ pentru pensionarii români

<p>Staţiunile din Ungaria oferă bilete de tratament la jumătate de preţ pentru pensionarii rom&acirc;ni</p>

Există staţiuni în Ungaria unde pensionarii din Maramureş pot beneficia de bilete de tratament la jumătate de preţ.

La nivelul judeţului Maramureş au fost înregistrate până la această dată aproape 6000 de cereri, iar numărul biletelor primite este de 3985 bilete de tratament.

În cadrul şedinţei lunare a Comitetului Civic pentru Problemele Pensionarilor a avut loc o discuţie referitoare la aceste bilete de tratament pentru pensionarii maramureşeni.

Directorul executiv adjunct al Casei de Pensii Maramureş, Vasile Ghişe, a făcut publică o situaţie privind numărul biletelor de tratament pentru pensionarii din judeţul Maramureş, aferente anului 2015.

“În Ungaria este o staţiune, nu-i dau numele să nu-i fac reclamă, unde biletele de tratament pentru pensionari sunt la jumătate de preţ. Si o să fiţi surprinşi: chiar si pentru pensionarii români. Am fost acolo si aşa este! Şi în bazin, până la ora 12-13, majoritatea celor ce făceau tratamentele acolo erau pensionari, oameni respectaţi de comunitatea locală. La noi in judeţul Maramureş care e situaţia cu aceste bilete?” a punctat prefectul judeţului, Anton Rohian, conform Adevarul.ro.

„În fiecare an se organizează licitaţii pentru contractarea acestor servicii de tratament. Conform repartizărilor, judeţul Maramureş a primit 3.985 bilete de tratament si pot să vă informez că până în prezent sunt înregistrate peste 5.700 de cereri pentru aceste bilete. Biletele vor fi distribuite în proporţie de 80% pensionarilor si de 20% angajaţilor din judeţul nostru. Din acestea 15% vor fi distribuite gratuit, prioritate având maramureşenii cu pensii de invaliditate” a declarat Vasile Ghişe, directorului executiv adjunct al Casei de Pensii Maramureş.

Oficialul Casei de Pensii Maramureş a subliniat faptul că la acordarea biletelor de tratament nu se tine cont de numărul de înregistrare a solicitării, ci se ţine cont de anumite criterii de evaluare.

Mai multe articole despre:
Ungaria pensionari staţiuni bilete tratament