MENIU

Starea premierul britanic este stabilă. Deciziile cu privire la măsurile de izolare din UK vor fi luate de Dominic Raab, înlocuitorul lui Boris Johnson

boris johnson

Starea premierului britanic Boris Johnson, internat luni la secția de Terapie Intensivă a spitalului St. Thomas, din centrul Londrei, din cauza înrăutățirii simptomelor cauzate de infectarea cu COVID-19, a fost stabilă noaptea trecută, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, lui Johnson, spitalizat în cursul zilei de duminică, i se administrează în prezent oxigen prin mijloace standard, nu cu ajutorul altor dispozitive de asistenţă respiratorie, așa cum s-a vehizulat în mass media.

Purtătorul său de cuvânt susține că premierul britanic nu a avut nevoie de ventilaţie mecanică, acesta fiind ''în continuare într-o stare de spirit bună'', scrie Agerpres.

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, depistat pozitiv în 27 martie, este primul lider al unei mari puteri despre care s-a confirmat că este purtător al coronavirusului. El a ajuns la spital după zece zile de izolare, timp în care a continuat să manifeste simptome specifice COVID-19. 

Până când starea acestuia de sănătate se va ameliora, ministrul de externe britanic, Dominic Raab, va conduce Marea Britanie, deciziile cu privire la limitarea răspândirii coronavirusului urmând să fie luate tot de acesta. Un anunț în acest sens a fost făcut astăzi de ministrul de stat, Michael Gove, care a precizat că "persoana care conduce ţara, urmând planul pe care premierul l-a anunţat, este Dominic Raab, ministru de externe".

Întrebat dacă decizia privind modificarea restricţiilor de izolare, ce urmau să fie reexaminate luni, va fi amânată, Gove a răspus: "Nu, nu va întârzia să apară. Va fi atunci când vom lua o decizie în mod colectiv, ca un cabinet... persoana care va lua decizia finală este... ministrul de externe".

Mai multe articole despre: