MENIU

STAI MULT PE SCAUN? Pericolul de care nu ştiai

STAI MULT PE SCAUN? Pericolul de care nu ştiai

În zilele noastre, aproape totul se face stând în fața unui calculator, dar acest confort este extrem de periculos pentru sănătate. Vezi la ce boli te expui, când stai foarte multe ore pe scaun.

Statul pe scaun pentru perioade lungi de timp îți scurtează viața, potrivit studiilor recente. Nu este o practică nesănătoasă doar pentru organism, ci și pentru activitatea psihică.

Cercetătorii susțin că statul în aceeași poziție pentru multe ore crește riscul de deces prematur. Un studiu publicat în „Jurnalul American de Epidemiologie” a arătat că femeile care stăteau 6 sau mai multe ore pe zi la birou erau cu 40% mai expuse riscului de muri în următorii 13 ani decât cele care stăteau doar trei ore. În cazul bărbaților, statul pe scaun mai mult de 6 ore pe zi crește cu 18% riscul de deces, potrivit livingtraditionally.com.

În plus, această practică nesănătoasă duce la apariția unor boli cronice. Cercetătorii australieni au constatat că oamenii care stăteau multe ore la birou aveau un risc mai mare de a face diabet, cancer sau boli cardiace, potrivit unica.ro.
Mai multe articole despre:
scaun boală sedentarism