MENIU

SRI: Cartelele românești, folosite în zone de conflict din Siria și Irak

Serviciul Român de Informații confirmă faptul că în mai multe zone de conflict din Siria și Irak sunt folosite cartele pre-pay românești, potrivit Realitatea TV. Anunțul vine la doar o zi după ce premierul Dacian Cioloș a declarat că au fost folosite cartele pre-pay pentru pregătirea unor atentate în Europa.

Potrivit SRI, în mai multe zonde de conflict sunt folosite cartele pre-pay. Siria și Irakul sunt două țări care se luptă de multe luni cu Statul Islamic.

Totodată, SRI suține că aceste cartele ar putea foarte bine să fie folosite și de oameni obișnuiți, care locuiesc acolo, și nu numai de teroriști. 

De asemenea, Serviciul Român de Informații nu poate confirma că aceste cartele au fost folosite în pregătirea unor atentate teroriste.

Informațiile oferite de SRI vin la doar o zi după ce premierul Dacian CIoloș a declarat că au fost folosite cartele pre-pay din România pentru pregătirea unor atentate în Europa. 

"Înțeleg că România e una din puținele țări din UE care vinde cartele pre-pay fără un control de identitate. Înțeleg că au fost chiar folosite cartele pre-pay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în UE, tocmai pentru că există această flexibilitate în România", a spus Dacian Ciolos într-un interviu televizat.

Mai multe articole despre:
cartele SRI cartele pre-pay