MENIU

Spitalul din Curtea de Argeș, asaltat de protestatari: Cer ca doctorii să fie pedepsiţi în justiție

<p>Spitalul din Curtea de Argeș, asaltat de protestatari: Cer ca doctorii să fie pedepsiţi &icirc;n Justiție</p>

Peste 150 de argeşeni au protestat, miercuri, în faţa spitalului municipal din Curtea de Argeş. Chiar dacă medicii responsabili de moartea băieţelului de şapte ani, Bogdan Turcu, au fost suspendaţi în timpul anchetei şi spitalul amendat cu 10.000 de lei, oamenii vor ca doctorii să fie pedepsiţi în justiţie. Părinţii copilului au depus la Parchet o plângere pentru omor din culpă şi neglijenţă în serviciu, informează Realitatea TV.

Oamenii veniţi la mitingul organizat în memoria băiatului şi împotriva nepăsării care l-a ucis spun că vor să forţeze autorităţile să ia măsurile legale. Unii s-au plâns că şi copiii lor au fost victimele medicilor pediatri din Curtea de Argeş.

"Mă face să sufăr indiferenţa şi indolenţa care există, lipsă de umanitate. Nu sunt ei de vină, e sistemul. Li se permite să se poarte cum se poartă", a afirmat un protestatar.

Protestatarii spun că este revoltător ca, în secolul XXI, un copil să moară din cauza unei pneumonii. Ei recunosc că medicii sunt primele victime ale sistemului nostru sanitar şi că multe vieţi ar putea fi salvate dacă protocoalele ar fi bine puse la punct, dacă spitalele ar fi dotate şi dacă salariile ar fi mai mari.

La protest a fost şi mama unei tinere de 18 ani, care a murit în urmă cu doi ani, după ce a fost plimbată între spitalul din Curtea de Argeş şi alte unităţi din ţară.

"În momentul în care a venit în spital a fost tratată cu superficialitate, cu ignoranţă de toţi aceşti oameni. Avea şanse clare să supravieţuiască. O dovedesc actele. Aceşti oameni i-au redus şansa de a trăi. Trei diagnostice greşite din star", a declarat aceasta. 

Bogdan, un copil de şapte ani, a ajuns cu dureri abdominale la spitalul din Curtea de Argeş,med vineri seara. Deşi starea lui se agrava, medicii n-au fă­cut nimic, nici măcar o banală radiografie. Băiatul a pierit cu zile după ce a fost tratat pentru enterocolită deşi avea pneumonie.

 

 

 

Copilul de 7 ani, ucis de indiferență: Medicii acuzați încă profesează. Autoritățile se contrazic

 

Copil de 7 ani, mort la 24 de ore de la internarea în spital. Părinţii acuză medicul de indiferenţă