MENIU

Spitalele din România, COPLEȘITE, pe rând, de coronavirus: În Vrancea NU mai sunt locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19

epidemia de coronavirus Foto: Pixabay.com

Bolnavii cu forme grave de COVID-19 nu mai au loc în unitățile sanitare din România! A venit rândul Spitalului Județean de Urgență din Focșani să anunțe că nu mai are locuri la Terapie Intensivă pentru cei infectați cu noul coronavirus.

 

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani a anunțat vineri că nu mai are locuri la ATI pentru persoane cu COVID-19.

La Secţia de Boli Infecţioase, unde sunt trataţi pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, paturile sunt aproape epuizate.

Toate DATELE epidemiei de coronavirus din România AICI. Evoluția LIVE a situației epidemiologice, pe site-ul realitatea.net: https://www.realitatea.net/coronavirus 

„La secţia de ATI a SJU Focşani toate cele zece locuri dedicate bolnavilor de COVID-19 sunt în prezent ocupate. Şi pe Secţia de Boli Infecţioase paturile sunt aproape epuizate. Cererea de spitalizare a persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare în ultimele zile. În funcţie de solicitările pe care le vom avea, dacă va creşte numărul bolnavilor cu COVID-19, vom încerca să suplimentăm numărul de paturi. Problema noastră la acest moment este resursa umană. Am făcut solicitare în acest sens către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea şi sperăm să ne vină medici în spital cât mai curând”, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SJU Focşani, Codruţa Elena Neagu.

În spitalele din Focşani şi Adjud sunt internaţi în prezent 90 de pacienţi, dintre care 13 la ATI, 10 la Focşani şi trei la Adjud.

Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, la nivelul județului au fost făcute până acum 48.343 de teste, fiind depistate pozitiv 8.919 de persoane. Numărul celor care s-au vindecat este de 7.974. Bilanțul deceselor a crescut, din păcate, la 357. 

Toate DATELE epidemiei de coronavirus din România AICI. Evoluția LIVE a situației epidemiologice, pe site-ul realitatea.net: https://www.realitatea.net/coronavirus