MENIU

Spitalele COVID din județul Giurgiu sunt pline: nu mai este niciun loc liber! Bolnavii, transferați în alte județe

Spitalele COVID din județul Giurgiu sunt pline: nu mai este niciun loc liber! Bolnavii, transferați în alte județe

Spitalele COVID din județul Giurgiu sunt pline, scrie realitateadegiurgiu.net.

 

În județul Giurgiu sunt active un număr de 241 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, potrivit bilanțului coronavirus pe județe raportat luni, 12 octombrie.

La nivelul județului Giurgiu nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienții confirmați pozitiv în urma testării SARS CoV-2, nici în Spitaul Județean de Urgență Giurgiu și nici în Spitalul Orășenesc Bolintin Vale.

În aceste condiții, pacienții cu COVID 19 care au nevoie de internare sunt transferați la alte spitale COVID din țară, acolo unde sunt locuri disponibile.

Dintre cele șase paturi de pe secția ATI, doar două sunt libere și sunt disponibile doar trei ventilatoare pentru pacienții cu forme grave ale bolii.

Dintre cei 241 de giurgiuveni infectați cu coronavirus, 141 sunt spitalizați și 100 sunt în izolare la domiciliu. Mai multe detalii pe realitateadegiurgiu.net.

Bilanțul coronavirus de luni, 12 octombrie arată că, la nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.069 de cazuri noi  și 56 de decese. Potrivit datelor centralizate, 628 de persoane sunt în stare critică, la Terapie Intensivă. Numărul celor confirmați cu noul coronavirus a ajuns la 157.352 de de la începutul epidemiei la noi în țară, acum aproape opt luni. Dintre aceștia, 5.467 au murit.