MENIU

Spital obligat de instanță să angajeze diabetolog

Deși are statut de spital de urgență, spitalul din Slobozia nu are încadrat medic în specialitatea diabet zaharat, nutriție, boli metabolice, potrivit realitateadeialomita.net.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât spitalul are o secție de diabet care însă nu funcționează din cauza lipsei unui medic specialist. O hotărâre a Curții de Apel București instituie obligația spitalului de a organiza concurs pentru ocuparea acestei specializări.

Din februarie 2015, după demisia medicului Simona Berbece, Spitalul Județean Slobozia nu are încadrat medic diabetolog. Potrivit legii, orice spital care are rangul de spital de urgență trebuie să în organigramă această specializare. Se pare că prevederea nu se aplică și spitalului Slobozia.

În Ialomița situația diabetologilor este critică. La un număr de peste 7000 de bolnavi diagnosticați sunt în activitate doar trei medici diabetologi, iar spitalul județean nu are niciunul încadrat.

Pentru bolnavii internați consultațiile de specialitate se dau după ureche de către medici cu alte specializări, susține realitateadeialomita.net. De multe ori diabeticii internați sunt nevoiți să treacă strada și să apeleze la cabinetul doamnei Berbece, situat chiar în fața spitalului,

Datorită numărului mic de medici programarea bolnavilor pentru consult și eliberarea rețetelor se face cu greutate, pacienții fiind nevoiți să aștepte luni de zile pentru a obține o programare. Cum cabinetele particulare pot acorda un număr limitat de consultații zilnice deoarece Casa de Sănătate nu decontează mai mult, situația este de-a dreptul dramatică.

CITEȘTE AICI MAI MULTE!

 

 

 

.

Mai multe articole despre:
Slobozia spital slobozia