MENIU

"SPIDERMAN", adolescentul de 16 ani care a pus pe jar autorităţile

Un tânăr de numai 16 ani le dă bătăi de cap autorităţilor. Acesta a reuşit să evadeze de două ori de la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent, sărind de la etaj.

Un adolescent în vârstă de 16 ani şi jumătate este dat în urmărire după o dublă evadare. Adolescentul a fost prins de poliţie şi dus la Adăpostul Temporar pentru Copilul Delincvent şi din Stradă din Vrancea pentru infracţiuni serioase de furt în grup. Ajutat de patru persoane, băiatul forţa uşile de acces în imobile şi sedii de societăţi comerciale de unde au sustras alimente, ţigări sau chiar reviste glossy, scrie ziaruldevrancea.ro. 

Valoarea totală a prejudiciului cauzat se ridică la 23.000 lei. Puştiul a luat decizia să fugă din "arestul" centrului aşa că a desfăcut şuruburile de la gratiile geamului de la baie şi s-a strecurat afară, agăţandu-se de peretele clădirii.

În tot acest timp timp salariaţii Adăpostului, împreună cu ceilalţi copii şi adolescenţi, pregăteau masa de seară. "Încă de dimineaţă, după ce a fost adus de poliţişti, tanărul a simulat crampe abdominale solicitand în mod repetat permisunea de a merge la baie. Întrucat respectul la intimtate nu permite salariaţilor accesul acestora în cabina de toaletă, cand salariaţii, împreună cu ceilalţi beneficiari, pregăteau masa de seară, tanărul a cerut din nou permisiunea de a merge la toaletă şi în 5-6 minute a reuşit să desfacă şuruburile de la gratiile băii, a escaladat geamul, a parcurs pe perete pană la etajul unu, moment în care s-a dezechilibrat şi a căzut",  a precizat Daniela Nicolaş, directorul de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.

Gardianul de la parterul clădirii este cel care l-a văzut pe băiat căzând şi a alertat personalul din centru, care a sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112. După acest incident, băiatul a fugit din nou în acelaşi fel.