MENIU

Specialiștii în agricultură avertizează: urmează scumpiri serioase la carne și pâine

Specialiștii în agricultură avertizează: urmează scumpiri serioase la carne și pâine

Criza provocată de coronavirus și seceta prelungită ne vor afecta serios buzunarele. Specialiștii din agricultură ne avertizează că vor urma scumpiri serioase la pâine și carne. 

Experții spun că prețul produselor de panificaţie ar putea crește cu 25% din cauza secetei, iar celelalte sectoare sunt lovite de criza provocată de pandemia de coronavirus. Laptele, carnea, legumele-fructele sunt afectate de lipsa pieţei de desfacere, în contextul în care importurile la preţuri mici sunt în creştere.

Fermierii acuză marile lanţuri de hypermarketuri și vorbesc despre un „abuz” din partea retailerilor, care nu au scăzut preţuruile la raft, deși la poarta fermei acestea s-au prăbuşit. 

"Importam 80-85% de carne de porc. Suntem dependenti de pretul carnii de porc de la cel care luam. Si luam din Germania, Spania, Ungaria. In ultima perioada, China a devenit cel mai mare producator, cel mai mare importator si exportator de carne de porc. Eu sunt convins ca vor fi cresteri de preturi. Trebuie sa ne gandim ca graul si rapita sunt compromise. Sa dea Dumnezeu ploaie sa salvam porumbul si floarea-soarelui. Discutam de cereale, care sunt baza materiei prime pentru industria alimentara, vorbim de grau, de faina, de produse de panificatie, discutam de cereale pentru ca vorbim de nutreturi pentru cresterea animalelor, fie porc, fie vita, fie pasare", a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, președintele FNSIA, Dragoș Frumosu.

Mai multe articole despre:
pret carne