MENIU

Specialiștii susțin că acest truc simplu poate preveni și chiar rezolva multe afecțiuni

Când ai mers ultima oară desculț pe pământ? Ei bine, specialiștii spun că mersul desculț are mai multe beneficii decât ai crede. De exemplu, poate fi un tratament eficient împotriva bolilor cronice degenerative.

Printre beneficiile pe care le are asupra organismului mersul pe jos, se numără: stimularea sistemului nervos, dar și a circulației. Asta pentru că la nivelul tălpilor se află foarte mulți centri nervoși.

Oamenii de știință spun că simplul contact cu pământul ne încarcă cu energie, la propriu. „Planeta noastră e ea însăși încărcată cu o sarcină negativă. Imaginează-ți că ești ca o baterie și pământul este acumulatorul iar tălpile tale sunt capetele acelea metalice prin care se realizează contactul. Energia pe care organismul tău o preia este o bună sursă de antioxidanți și distruge electronii radicali liberi", au declarat cercetătorii.

Mersul desculț te poate vindeca de boli grave

Ei bine, dacă nu obișnuiai să mergi desculț, acum ai un motiv întemeiat pentru care ar trebui să începi să faci asta. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Environmental and Public Health, umblatul desculț prin iarbă și pe pământ fin poate chiar să te vindece în timp de anumite boli cronice degenerative. Cu alte cuvinte, este un fel de tratament pentru stimularea psihicului.

De asemenea, mai contribuie și la diminuarea stresului, reducerea riscului inflamațiilor, te face mai rezistent la dureri fizice și te ajută să dormi mai bine noaptea. În plus, poate reduce și vâscozitatea sângelui, care e cea mai întâlnită cauză a bolilor de inimă și cu tensiunea.
Mai mult, o singură oră de mers desculț prin natură contribuie la restabilirea fluxului normal al circulației sângelui la nivelul feței, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California. Astfel, țesuturile se regenerează mult mai repede iar aspectul facial va fi îmbunătățit semnificativ.

Sursa

Mai multe articole despre:
boli tratament mersul desculţ