Specialiștii dermatologi avertizează: două tipuri de cancer sunt foarte întâlnite iarna
Specialiștii dermatologi avertizează împătimiții sporturilor de iarnă să fie atenți la aspectul buzelor.
În sezonul rece, timpul îndelungat petrecut pe pârtii, la derdeluș sau pur și simplu la o plimbare la altitudine poate lăsa semne la nivelul pielii.
“Ultravioletele reflectate de albul zăpezii ard pielea cu aceeași intensitate ca și ultravioletele de vară. Chiar și într-o zi noroasă la altitudine există riscul modificării culorii pielii. Este bine cunoscut că bronzul de munte este intens și rezistent. Persoanele cu modificări de culoare ale pielii cum ar fi melasma suferă o accentuare a discromiei din cauza ultravioletelor de iarnă”, explică dermatologul Mihaela Leventer.
În aceste condiții, trebuie să folosești cremele de protecție, banale în sezonul cald, uitate cu desăvârșire în sezonul rece. Petele, arsurile și chiar cancerul pot afecta persoanele care nu se protejează corect. Conform doctorulzilei.ro, acest lucru trebuie sa fie luat in calcul și in cazul copiilor, deoarece pielea acestora este mult mai vulnerabilă atât la temperaturi scăzute, vânt umezeală, cât și la radiații UV. De asemenea, copiii care își petrec multe ore la derdeluș, la schi sau în aer liber trebuie protejați de frig, dar și de expunerea la lumina intensă de la altitudine. Cremele grase creează o barieră protectoare și împiedică uscarea și rănirea suprafețelor cutanate expuse.