MENIU

Ce s-ar întâmpla cu un om intrat într-o gaură neagră. Unde ar putea ajunge

Găurile negre din Univers se află undeva la limita dintre ficțiune și știință. Pe de o parte, oamenii de știință au văzut adevărate găuri negre în acțiune, consumând stele care trec foarte aproape de aceastea, dar nicio navă spațială nu a reușit vreodată să traverseze o gaură neagră.

Având în vedere acest lucru, specialiștii nu pot decât să se gândească ce s-ar putea întâmpla dacă traversezi o gaură neagră. Iar potrivit acestora, o călătorie în interiorul acesteia ar fi fatală. „Dacă ai merge suficient de adânc în interiorul său, gratvitația ar deveni atât de puternică încât ar ajunge să te ucidă", au declarat cercetătorii.

Însă, o altă ipoteză formulată de alți specialiști spune că o călătorie într-o gaură neagră ar putea fi mult mai interesantă decât se credea inițial. Acestea ar putea permite o călătorie în hiperspațiu prin care ai putea ajunge într-o parte îndepărtată a Căii Lactee sau chiar într-o cu totul altă galaxie. Cât de plauzibilă este acestă teorie?

Ce s-ar întâmpla cu tine dacă ai intra într-o gaură neagră

Mult timp cercetătorii au crezut că zonă numită singularitate gravitațională din interiorul găurii negre poate absorbi orice întâlnește în cale. Cu alte cuvinte, se credea că orice corp ar ajunge în acel punt ar fi fost cu siguranță distrus. Însă, se pare că situația nu stă chiar așa.

Mai multe cercetări adiționale ale anilor '90 au arătat că o gaură neagră ar avea o a doua singularitate a cărei forțe gravitaționale nu ar fi suficient de puternică să te ucidă în proces. Așadar, supraviețuirea traversării unei găuri negreu ar fi posibilă doar în acelea care prezintă și acest tip de singularitate.

Pentru a testa această teorie, astfel încât nimeni să nu fie rănit sau să-și pună viața în pericol, specialiștii au realizat niște stimulări computerizate. Iar potrivit rezultatelor dacă ai intra într-o gaură neagră ai simți o creștere moderată a temperaturii, însă nu pentru mult timp. Ar fi echivalentul momentului în care îți treci rapid degetul prin flacăra unei lumânări.

Însă, cercetătorii nu au reușit să descopere și ce se va întâmpla cu tine după ce vei trece printr-o gaură neagră. Probabil, vei ajunge într-o parte necunoscută a Căii Lactee sau chiar într-o cu totul și cu totul nouă galaxie.

Sursa

Mai multe articole despre:
calatorie gaură neagră teorie