MENIU

Spărgătorii de bancomate, ARESTAȚI preventiv! Patru spargeri la indigo, patru bărbați după gratii! Cum operau aceștia în România și în alte state

SPĂRGĂTORII DE BANCOMATE, ARESTAȚI PREVENTIV

Cei patru spărgători de bancomate au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia au fost prinși după o acțiune de amploare a autorităților, în care a fost nevoie și de un elicopter. Hoții au dat spargerile îmbrăcați în combinezoane și au purtat cagule, iar unii dintre ei au dat astfel de lovituri și peste hotare. 

Așa s-a terminat a patra spargere organizată de gruparea care a fost prinsă în flagrant. Cei 4 bărbați au căzut pe mâna autorităților în timp ce încercau să fugă cu banii dintr-un bancomat din localitatea Vulturu, județul Galați. Polițiștii au avut nevoie chiar și de un elicopter pentru a prinde toți membri grupării.

”Este vorba de o gruppare destul de violenta, a fost documentată de mai mult timp de Poliția Română, s-a muncit asiduu, probabil s-a atins pragul a 1000 de ore de interceptari, de filaj, tot ce inseamnă metodă polițienească”, a spus Florin Vîlnei – președintele Federației Sind. de Poliție SED LEX.

Polițiștii spun că acești bărbați au fost cei care au orchestrat alte 3 jafuri. Două dintre ele, fără succes, în localitățile Liești și Păunești din județele Galați respectiv Vrancea. Au reușit, în același timp, să fure bani dintr-un al treilea bancomat, din localitatea Tulucești, acolo de unde au fugit cu peste 120.000 de lei.

”S-au implicat foarte bine polițiștii cu toate fortele, elicopter si altele, pentru că nu discutam de fapte simple de furt, discutam de indivizi extrem de periculosi care au pus in pericol viata oamenilor”, a mai spus Vîlnei.

Modul de operare era extrem de complex: Spărgătorii se îmbrăcau în combinezoane, pentru a nu lăsa urme de ADN și vopseau camerele de supraveghere pentru a nu fi identificați. În același timp, polițiștii au stabilit că unul dintre infractori era liderul grupării care decidea chiar și cum erau împărțiți banii.

Autoritățile încearcă să strângă probe și pentru alte lovituri la care au participat cei 4 suspecți. Printre aceste spargeri este și cea din localitatea Otopeni, în urma căreia, după ce au aruncat în aer un bancomat, hoții au fugit cu peste 155.000 de lei. Acum, cei 4 bărbați au fost arestați preventiv pentru cel puțin 30 de zile. 

Mai multe articole despre:
bancomate