MENIU

Spania pregătește noi restricții, după ce a devenit țara europeană cu cele mai multe cazuri COVID

Spania pregătește noi restricții, după ce a devenit țara europeană cu cele mai multe cazuri COVID

Guvernul spanilor pregăteşte noi măsuri de combatere a Covid-19 și restricții, după ce Spania a devenit statul european cu cele mai multe infectări – 735,198.

De luni, se recomandă „întregii populații“, indiferent dacă locuieşte sau nu în zone de risc epidemiologic, să „evite călătoriile inutile”, iar intervenția guvernului nu este exclusă, potrivit agenției ansa.

Cea mai critică situație este în regiunea Madridului, unde de câteva zile sunt proteste masive față de restricțiilor antivirus. De la miezul nopții de duminică spre luni, noi zone și peste un milion de cetățeni au interdicție de circulație, cu excepția motivelor de muncă, de studiu ori tratament medical.

Măsura este mai blândă decât cerea guvernul, care în ultimele zile a vorbit de posibilitatea reintrării Madridului în carantină. Executivul lui Pedro Sanchez ar fi analizat, pe perioada weekendului, chiar și varianta unei intervenții armate în Madrid, însă riscul de a provoca revolte sociale și mai intense, s-a ajuns la ideea medierii unei variante de carantină mai puțin severă decât cea din primăvară.

Spania este prima țară în Europa și a opta în lume la numărul de infectări, a noua în lume și a patra în Europa la cel de decese (31.232 de la începutul pandemiei, într-un clasament în care Marea Britanie este pe primul loc cu 42.077 decese, urmată de Italia – 35.835 și Franța – 31.741).

Mai multe articole despre:
Spania coronavirus infectii madrid