MENIU

Soţia şefului IPJ Mehedinţi, PROPUSĂ LA DNA de Cazanciuc

Soţia şefului IPJ Mehedinţi, PROPUSĂ LA DNA de Cazanciuc

Soţia şefului IPJ Mehedinţi, PROPUSĂ LA DNA de Robert Cazanciuc. Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi Ştefan Ponea a fost reţinut joi de procurorii DNA.

Soția inspectorului șef al Poliției Județene Mehedinți, Elisabeta Ponea, a fost propusă într-un post din eșalonul doi al DNA de un demnitar al Cabinetului Ponta. Elisabeta Ponea, procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova și soția inspectorului-șef al IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea,  reținut în dosarul Duicu, a fost propusă în septembrie 2013 de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, la șefia secției judiciare din cadrul DNA.

Măsura făcea parte din tentativei de schimbare a eșalonului doi de procurori-șefi. 

Nu e clar cum a ajuns  Robert Cazanciuc la numele Elisabetei Ponea, cert este ca propunerea a fost trimisă la CSM împreună cu alte nume care urmau să ocupe funcții importante din esalonul doi al DNA. Totuși,  în urma presiunilor, ministrul Cazanciuc a renunțat la propunerile respective.

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi Ştefan Ponea, reţinut joi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a fost retras din funcţie, la comanda IPJ fiind împuternicit comisarul şef Romulus Opriţa, unul dintre adjuncţii instituţiei.

"Ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale faţă de inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, comisar-şef de poliţie Ştefan Constantin Ponea, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus punerea la dispoziţie a ofiţerului, conform prevederilor legale privind statutul poliţistului", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Până la finalizarea cercetărilor, Ştefan Constantin Ponea va ocupa o funcţie de execuţia în cadrul Poliţiei Transporturi Mehedinţi.

În locul lui Ponea a fost împuternicit la comanda IPJ Mehedinţi unul dintre adjuncţii acestuia, comidarul şef Romulus Opriţa.

Mai multe articole despre:
DNA ministru Mehedinţi IPJ