MENIU

Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, nu mai vrea să vină în România

Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, nu mai vrea să vină în România

Sorina, fetița din Baia de Aramă, trăiește o altă viață în Statele Unite. Copila în vârstă de 9 ani a uitat limba română! Familia de români a readoptat-o și în statul New York din America pentru a dobândi cetățenie. Mama fetiței spune că este un elev eminent și învață cu drag cursurile predate în limba engleză. 

Sorina, fetița refuzată de 122 de familii de când a fost dată spre adopție încă de la 3 ani, și-a găsit liniștea în sânul familiei din Statele Unite.

Anul trecut, cazul Sorinei a provocat un scandal uriaș atunci când procurorul general a luat-o cu forța de la familia adoptivă pentru a o trimite la o altă familie în America. După imaginile șocante surpinse atunci, când fata plângea și implora să rămână la familia din România, oamenii au ieșit pe stradă să protesteze și să atragă atenția asupra acestui caz. 

La un an de când a plecat din țară, fetița aproape a uitat limba română. Într-un interviu recent, Sorina o ascultă pe mama ei, Ramona Săcărin, cum vorbește în română, iar apoi, mama îi traduce în engleză. Sorina vorbește fluent limba engleză și a spus în interviu că nu mai vrea să se întoarcă în România.

Sorina este clasa a III-a la o școală din New York, învață foarte bine și îi place mai mult engleza decât româna. Cântă la pian și la violoncel alături de frații ei adoptivi și este mai fericită ca niciodată. 

Mai multe articole despre:
ramona sacarin sorina adoptie sorina