MENIU

Sorin Oprescu ar putea fi cercetat în libertate. Ce strategie au avocații fostului edil general

Sorin Oprescu, fost primar general al Capitalei

Fostul edil general Sorin Oprescu a găsit o soluție legală pentru a nu sta în arest 40 de zile în arest, până când autoritățile din Grecia decid dacă-l extrădează sau nu în România. Avocații acestui spun că vor face o cerere de cercetare în libertate, potrivit Realitatea Plus. 

Unul dintre argumentele pe care ar urma să-l folosească apărătorii lui Oprescu este că acesta ar fi închiriat un apartament într-un cartierele de lux din Atena.

Un alt scenariu vehicular este acela că Sorin Oprescu ar putea solicita azil politic în Grecia, pe motiv că procesul și condamnarea sa în România nu au fost corecte. În această situație, nu este clar dacă procesul de extrădare ar fi suspendat până la soluționarea cererii.

Oprescu a fost reținut miercuri de autoritățile elene, în baza unui mandat european emis la solicitarea autorităților române, iar instanța de la Atena ar urma să decidă, în termen de 48 de ore, dacă-l mențin în arest.

Pe 13 mai, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor. Edilul nu a fost găsit la domiciliu, iar potrivit surselor, el ar fi părăsit țara cu circa o lună înainte de anunțarea sentinței.