MENIU

Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, confirmă neregulile de la Spitalul Clinic Județean: Este un spital de top, aflat la pământ acum

SCJ Suceva, un spital de top, aflat acum la pamant

Situația dramatică de la Spitalul Clinic Județean Suceava, unde 92 de medici și asistenți au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, a fost confirmată astăzi și de președintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, fost director al acestei unități medicale. Hâncu a confirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus informațiile apărute lansate în media de angajați ai SCJ Suceava legate de lipsa echipamentelor de protecție pentru personalul medical, dar și al testelor pentru COVID-19.

"Este un spital de top, aflat la pământ la acum. Este adevărat ce spune asistenta. Spitalul nu are în prezent nicio conducere. Este ca o corabie în bătaia vântului. Nimeni nu primește nicio informație clară. Suferă și medicii, și asistentele și pacienții", a spus Hâncu. 

El a da ca exemplu, în contextul anunțului privind închiderea pentru 48 de ore a SCJ Suceava pentru dezinfecție, cazurilor gravidelor care rămân acum pe dinafară pentru că nu sunt primite nic la Iași, nici la Rădăuți. "Ce fac ele pentru că nimeni nu le primește?", s-a întrebat medicul, precizând că a trimis o adresă Colegiului Medicilor unde semnalează situația critică de la SCJ Suceva.