MENIU

Sorin Grindeanu: "Renumărarea voturilor, semn de normalitate și transparență"

Sorin Grindeanu:

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, fost premier al României în perioada ianuarie-iunie 2017, sustine, alaturi de colegii sai de partid ca Dan Tudorache a fost furat la voturi in Sectorul 1 si ca, de fapt, el ar fi castigatorul scrutinului din 27 septembrie.

"Normalitatea in acest caz (acuzele de fraudare a scrutinului de la Sectorul 1 - n.r.) ar fi acest proces de renumarare a voturilor. Daca, in urmara renumerarii, se dovedeste a fi castigoatoare (Clotilde Armand -n.r), noi o sa sa fim primii care recunoastem", a afirmat, astazi, Grindeanu, intr-o scurta declaratie de presa facuta la sediul PSD. 

El a precizat ca nu a apucat inca sa vorbeasca cu Gabriela Firea pe marginea acuzatiilor pe care aceasta le aduce privind fraudarea alegerilor la Capitala. 

"Nu am apucat sa discut cu Firea. Vom vedea pe parcursul acestei zilei. Ca nota generala, ca dovada de transparenta ar fi decizia de renumerare. Nu intelegem de ce s-ar opune cineva la acest proces. (...) Nu am dat (legate de voturile pentru Primaria Capitalei - n.r.). Ceea ce stiu e legat de Sectorul 1. E necesar sa discut cu Firea sa vedem fundamentul (care a stat la baza solicitarii sale privind renumararea voturilor - n.r). Sunt insa convins ca e fundamentata cererea ei. Asteptam si speram ca lucrurile vor merge spre transparenta si normalitate", a afirmat Sorin Grindeanu. 

Potrivit social-democratului, incep sa fie mari semne de intrebare legate de alegerile de duminica: "Nu inteleg presiunile asupra Birolului Electoral de Sector (se refera la Sectorul 1 -n.r.). Am primit imagini cu Dan Barna la BES. In ce calitate a fost acolo? Nu a foast candidat la locale. Nu e singurul caz. Se vede ca aceste alegeri au suferit de o lipsa de organizare, lucru care trece de ce s-a intamplat la Sect 1. Asta tine de MAI (organizarea alegerilor -n.r). Vela a fost mai preocupat sa candideze decat sa se preocupe de organizare alegeri".

Mai multe articole despre:
sorin grindeanu alegeri locale 2020