MENIU

Sorin Grindeanu, mesaj înainte de congresul PSD: E timpul să învățăm din greșeli. Nu e momentul unor lupte inutile în partid

PSD

Fostul premier Sorin Grindeanu, demis de Liviu Dragnea, dă un prim semnal în lupta pentu conducerea PSD. Acesta le-a transmis un mesaj public foștilor colegi din PSD în care le spune că ”sub nicio formă nu e momentul unor noi frământări interne, unor lupte inutile în PSD”.

 

Sorin Grindeanu revine cu același tip de mesaj pe care l-a transmis și la începutul anului. La inceputul anului, Sorin Grindeanu dadea semnalul de luptă împotriva „gărzii Dragnea” înaintea Congresului PSD. Congresul programat initial pentru februarie-martie a fost amanat din cauza epidemiei de coronavirus. 

„E timpul să învățăm din greșeli. Și sa nu le mai repetăm. Romania are nevoie de lideri puternici, cu viziune si care pot da o alta direcție decât cea impusă de actuala guvernare. De prea multe ori vedem în alte părți, în ultimele luni, circ, demagogie, haos, incompetență. Oamenii așteaptă altceva.
Sub nicio formă nu e momentul unor noi frământări interne, unor lupte inutile în PSD. Am spus-o de mai multe ori, sunt si voi ramane un om cu valori profunde de stânga, voi susține si ma voi implica intr-un proiect serios, corect si bazat pe necesitățile reale ale societății românești. Vreau să cred ca adevărații social democrati înțeleg unde ne aflăm si ce avem de făcut pentru a redeveni partidul in care jumătate dintre români au incredere. Am un mesaj ferm, e momentul unității, să lăsăm dorințele personale și să ne întoarcem fața catre oameni”, a scris, marți, fostul premier pe Facebook.

Sorin Grindeanu este președinte al ANCOM din noiembrie 2017, la cateva luni după ce a fost demis la cererea fostului lider al PSD Liviu Dragnea. Primul cabinet PSD a fost demis, în premieră, la solicitarea partidului de guvernare, prin moțiune de cenzură, în iunie 2017. 

”Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”, cerea Sorin Grindeanu, în ianuarie acest an.  „PSD se află într-un moment de cotitură și deciziile pe care le va lua PSD în lunile următoare vor decide soarta stângii. Resursa umană la nivelul conducerii PSD în această perioadă a fost slabă, prost pregătită E bine să luăm anumite decizii în lunile viitoare, dacă nu dorim ca PSD să devină tot mai irelevant”, mai spunea atunci fostul prim-ministru. 

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va fi organizat un Congres pentru alegerea conducerii cât mai repede, odată cu ridicarea stării de alertă în România. Marcel Ciolacu a confirmat că va candida pentru funcția de președinte al PSD.