MENIU

Sorin Grindeanu îi contrazice pe guvernanți: Prin PNRR primim 14 miliarde de euro, nu 29 de miliarde

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu susține că România primește doar 14 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar diferența până la 29 de miliarde de euro o reprezintă împrumuturi de tip FMI. Fostul premier a calificat drept miniciună modul în care președintele, premierul și politicienii din Coaliție au prezentat această sumă, fără a explica exact care este exact contribuția fiecărei părți.

„Este o mare minciună că România va accesa prin PNRR 29 de miliarde. O minciună întreținută de Iohannis, de Cîțu și de Ghinea. În realitate, România are doar 14 miliarde de la Uniunea Europeană pentru PNRR. Diferența este de fapt un împrumut de tip FMI, care va trebui să fie restituit tot de către români, dar care va pune, în același timp, un jug social pe România”, a declarat Sorin Grindeanu, marți, într-o conferință de presă.

Fostul premier i-a mai acuzat pe guvernanși că ascund condițiile dure pe care le-au acceptat în schimbul banilor.

"Adevărul pe care nici Cîțu, nici Ghinea si nici Iohannis nu vor să-l spună e că acest împrumut se va acorda condiționat, iar in locul conditiilor impuse de CE – digitalizare, energie verde, sustenabilitate, coaliția PNL USR-PLUS a propus politici de austeritate, că asta știu să facă", a mai declarat Grindeanu.

 

 
Mai multe articole despre:
Sorin Grindeanu PNRR florin citu guvern rezilienta