MENIU

Sorin Cîmpeanu: Toți elevii vor avea manuale anul acesta. Programa pentru liceu va continua să fie învechită

Sursa foto: Arhivă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, joi seară, că elevii vor avea manuale în acest an, însă programa pentru liceu va continua să fie învechită, având în vedere că atunci când a preluat portofoliul de ministru a găsit planuri-cadru inadecvate.

„Toți elevii vor avea manuale anul acesta. Asta e vestea bună. Partea proastă este că atunci când am venit la Ministerul Educației am găsit planurile-cadru pentru liceu elaborate și vizate, lista disciplinelor și numărul de ore alocat fiecărei discipline. Imediat ce l-am lăsat în dezbatere publică am primit peste 10.000 de solicitări de modificare, inclusiv din partea celor care îl elaborase și avizase înainte.

Acele planuri cadru erau inadecvate, nu schimbau mai nimic. Era o cosmetizare, nu răspundeau solicităriid e reformă. Ne luăm timp, punând în balanță varianta în care pierdem cel mai puțin, am ales să luăm o pauză anul acesta și anul viitor pentru a avea planuri-cadru așa cum ne dorim cu toții”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post TV.