MENIU

Sorin Cîmpeanu, despre cazul studenților de la Drept: Nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizare. E un caz, dar nu singurul

Sorin Câmpeanu, ministrul Educației

"Atâta vreme cât nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizare și asigurare, această evaluare ridică semne de întrebare". A spus-o chiar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a comentat, astfel, situația a zeci de studenți de la Facultatea de Drept a Universității București, propuși pentru exmatriculare după ce au fraudat mai multe examene online.

În context, ministrul a precizat că nu vrea să stigmatizeze "o instituție care a sesizat acest aspect cu bună credință", subliniind însă că deși a afost vorba despre un caz semnalat, asta nu înseamnă că e și singurul. 

„Nu aș vrea să stigmatizăm o instituție care a sesizat acest aspect cu bună credință. Atâta vreme cât nu suntem pregătiți pentru o evaluare online, inclusiv pentru securizare și asigurare, această evaluare ridică semne de întrebare nu numai în acestă situație, ci în multe alte situații. Este un caz în care a fost semnalată această situație, dar nu înseamnă că e singurul”, a afirmat Cîmpeanu, miercuri seara, la un post TV.

Întrebat dacă școlile ar fi mai bine pregătite pentru predarea online, comparativ cu primul semestru, ministrul Educației a răspuns: ”Nuanța corectă ar fi că vor sta mai bine, dar nu suficient de bine. (Problemele sunt – n.r.) la formarea cadrelor didactice pentru predarea online, la modalități de evaluare sigură în online, ați văzut că au apărut deja semne de întrebare și probleme față de relevanța notelor obișnuite în online. În multiple planuri apar probleme și ne dorim cu toții să evităm, la maximum, trecerea din nou integral în online”.

Vă reamintim că 49 de studenți din anul I ai Facultății de Drept au comunicat pe diverse grupuri Whatsapp despre metode de copiere pentru fraudarea examenelor online, potrivit Realitatea Plus.

Informația a fost confirmată chiar de către decanul Facultății, Răzvan Dincă. Acesta a explicat că proaspeții studenți rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv, unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți, potrivit edupedu.ro.