MENIU

Sorin Cîmpeanu: 60.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ doresc să se vaccineze anti-COVID. Când începe imunizarea în centrele cu echipe mobile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Vaccinarea personalului din Educație, tot mai apropae de a deveni o realitate! O spune chiar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care susține că aproximativ 60.000 de persoane angajate în sistemul de învăţământ doresc să se vaccineze anti-COVID în următoarea săptămână, în centre cu echipe mobile.

"Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile. La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi, din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel", a afirmat ministrul Educației, într-o conferință de presă susținută cu puțin timp în urmă.



Potrivit lui Cîmpeanu, în aceste centre mobile, se va vaccina cu prioritate personalul didactic din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar. 

Cu doar două zile în urmă, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunța că imunizarea profesorilor va începe mai repede decât s-a estimat și că întreg procesul s-ar putea termina în doar o săptămână, și asta pentru că este vorba de vaccinarea unui număr de 60.000 de cadre didactice în afara celor care sunt deja programate sau care au primit prima doză. 

Gheorghiță preciza, de asemenea, că pentu cadrele didactice vor fi folosite vaccinurile de la Pfizer și AstraZeneca, în funcție de vârstă.