MENIU

Sora lui Adrian Năstase, după CONDAMNARE: "Avem foarte multă putere"

Sora lui Adrian Năstase, după CONDAMNARE: 'Avem foarte multă putere'

DOSARUL ZAMBACCIAN. Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, luni, la 4 ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită. În acelaşi dosar, soţia sa, Dana Năstase, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită. "Avem multă putere, suntem foarte pregătiţi", a spus sora lui Adrian Năstase, imediat după aflarea sentinţei.

"Noi suntem pregătiţi mereu, asta a fost soarta noastră în ţara asta. I-am spus 'Ai vrut să fii patriot, te pedepsesc! Trebuia să-ţi vezi de tine, de familia ta, de interesele tale, nu să lupţi pentru România!'. Cine luptă pentru România, în clipa de faţă este pedepsit. El mereu s-a sacrificat pentru ceilalţi. Mi-a spus că am dreptate. Avem multă putere, suntem foarte pregătiţi", a spus sora lui Adrian Năstase, Dana Barb, imediat după aflarea sentinţei.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Adrian Năstase la 4 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată şi la 3 ani de închisoare pentru şantaj. Instanţa a dispus contopirea pedepselor, urmând ca Adrian Năstase să o execute pe cea mai grea, de 4 ani de închisoare, scrie MEDIAFAX.

Instanţa l-a mai condamnat pe Adrian Năstase la 5 ani interzicerea unor drepturi, după executarea pedepsei cu închisoarea, respectiv: dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice; dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa o funcţie sau de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Dana Năstase, soţia fostului premier, a fost condamnată la 3 ani de închisoare pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de 8 ani.

Totodată, statul va confisca familiei Năstase aproximativ 400.000 de euro.

Adrian Năstase trebuie să se prezinte astăzi în arest.

În acelaşi dosar, Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Decizia ÎCCJ este definitivă.