MENIU

SONDAJ | Ucrainenii sunt încrezători în armată. Cetățenii cred ca vor rezista în fața unei INVAZII ruse

Kiev FOTO: Profimedia

În vestul liniștit al Ucrainei, doar 14% cred că invazia rusă este iminentă, în timp ce, în est, procentul urcă până la 42%, arată un sondaj citat de agenția ucraineană de știri Unian.  

Într-un sondaj făcut de institutul de cercetare și sondare a opiniei publice, Rating, pe 16 și 17 februarie, ucrainenii nu par, în continuare, convinși de un atac al Rusiei. 

Doar 19% dintre ei cred că probabilitatea unui atac este mare.

Alți 33% cred că aceasta este una medie, iar 20% – una mică. 

25% cred că nu este niciun pericol legat de o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia. 

Diferența până la 100% este dată de zecimale. Totuși, așa cum atrage atenția și agenția de știri UNIAN, cea care a publicat informația, discrepanța vest-est este uriașă. 

Dacă 14% dintre locuitorii din occidentul Ucrainei, partea ferită a țării, văd un război iminent, procentajul e mult mai ridicat în partea răsăriteană a țării, 42%. 

Majoritatea consideră că, în cazul unei invazii, Ucraina este pregătită să răspundă corespunzător. 

Astfel, 64%, aproape două treimi, cred că Rusia poate fi oprită de armata ucraineană. 

Sociologii au observat că, în ultimele zile, ucrainenii văd din ce în ce mai puțin probabilă invazia.

 La un sondaj asemănător făcut cu doar câteva zile înainte, probabilitatea ca Rusia să atace era văzută la 28%, față de 19% cât este acum. 

Aproape 1.800 de persoane au răspuns sondajului, toate având peste 18 ani și făcând parte din toate regiunile (oblasturile) Ucrainei, mai puțin Crimeea și părțile ocupate din Luhansk și Donețk.